fbpx Evită să faci presupuneri | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Evită să faci presupuneri

Cu toții facem presupuneri și cu toții ajungem să luăm decizii pe baza unor informații incomplete. Ne este mult mai comod să interpretăm ceea ce auzim sau vedem și rar adresăm toate întrebările necesare pentru a completa o situație aparent similară. Presupunerea vine în urma unor experiențe asemănătoare pe care le-am trăit în trecut și în care ne regăsim de multe ori în prezent.  

Oricât de mult am dori să credem că știm ce gândesc ceilalți, pur și simplu nu putem citi mințile. Uneori credem că avem super-puterea de a cunoaște motivele pentru care oamenii fac lucrurile pe care le fac, fără să le ceară, ceea ce este destul de prezumtiv. Amintește-ți, nu toată lumea vede lumea la fel cum o vezi tu.

Când întrebi în loc să îți dai cu presupusul, este posibil să nu primești întotdeauna un răspuns care îți place sau la care te aștepți. Totuși, a cere sau a întreba este mult mai bine decât să-ți creezi propria poveste, deoarece atunci ești în situația de a face un următor pas informat corect.

 

De ce e neproductiv să faci presupuneri?

  1. Cauzează stres inutil

  2. Pierzi timpul și energia

  3. Creezi neînțelegeri

  4. Ratezi oportunitățile mari

  5. Îți scade încrederea și creează îndoieli de sine

  6. Te îndrumă în direcția greșită

  7. Creezi obstacole care nu există

Sper că este mai clar acum de ce presupunerile nu sunt bune pentru afacerea ta și sper că ești dispus/ă să înveți din greșeli. A face presupuneri nu este bine pentru nicio relație, ceea ce înseamnă că poți aplica acest lucru și în viața personală. La urma urmei, ai o viață în afara afacerii tale, nu?

A pune întrebări este simplu dar nu întotdeauna ușor. Găsește-ți curajul de a adresa întrebări înainte de a lua decizii importante. Numai dacă ești informat corect, vei putea evolua într-un mod sănătos. Să pui întrebări este ca orice abilitate pe o care o poți deprinde, este nevoie doar să pui cât mai des în practică. Iar cu cât o faci mai mult, cu atât va deveni mai ușor.

Referință: https://www.businessknowhow.com

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.