fbpx Fii atentă la prădători ("Femei care aleargă cu lupii"- 9) | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Fii atentă la prădători ("Femei care aleargă cu lupii"- 9)

Există un prădător care îți urmărește fiecare pas, ascunzându-se în întuneric, gata să te atace ori de câte ori lăși garda jos. Îl știi foarte bine pe sabotorul care îți taie aripile înainte să faci primul pas din cuib. Dar cine este el? El este Barbă Albastră, puterea masculină distructivă, crudă, care ucide tot ceea ce este artistic, creativ și feminin. Și unde este el? Huh! În interiorul tău.
El este vocea Animusului tău rănit, care te descurajează să mergi la universitate, să-ți începi propria afacere sau să călătorești în lume. El este cel care îți epuizează creativitatea. El este ucigașul ideilor tale nenăscute. Dar e mereu înăuntrul tău? Ei bine, tot ceea ce există este reflectarea lumii noastre interioare și la fel cum permitem tiranului nostru intern să ne prădeze și să ne jefuiască lumea spirituală, am putea găsi și  în lumea reală manifestarea sa foarte carismatică și vicioasă. În cele din urmă, psihologii spun că ne îndrăgostim de reflecția propriului nostru Animus.
Astfel, fii precaută. Privește cu grijă în jur. Fii conștientă de puterea lui Barbă Albastră din interiorul tău și reacționează la primul semn al conspirației sale. Nu-l asculta, nu cădea pradă trucurilor sale. Calcă în picioare capul său urât mic și continuă-ți munca.

Bluebeard ar putea părea frumos și sigur, dar nu-l lăsa să te înșele! Rămâi precaută.
 

 

Clarissa Pinkola Estes este analist Jungian, doctor în psihologia etno-clinică și autor al cărții „Femei care aleargă cu lupii”. O carte care i-a necesitat autoarei peste peste 20 de ani pentru a o concretiza. O carte destinată celor doritoare să se înțeleagă, să lucreze la identitatea și valoarea lor de sine și să își vindece rănile emoționale. Răni pe care le moștenim uneori din strămoșii noștri sau din instituțiile patriarhale.
Femeile care alerg cu lupii” are câteva lucruri profunde de spus despre instinctul feminin primordial pe care mulți l-au uitat. Este un text fabulos care ne invită să reinterpretăm experiența femeilor prin povestiri, artă și natură pentru a intra în contact cu „lupul” transformator care ne încurajează să creștem și să fim liberi. Această carte este o foaie de parcurs pentru a găsi toate „capcanele” ce ne împiedică să găsim calea spre acasă și adevăratele noastre instincte. Ne mută spre acea femeie sălbatică, perceptivă, cu un spirit jucăuș și o capacitate minunată de afecțiune. De aceea, cu mare bucurie, începem azi o miniserie de 13 articole ce reprezintă fiecare în sine câte o lecție a acestei fascinante cărți ce analizează 20 de basme și mituri din întreaga lume. 

 

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.