fbpx Fluctuația de Personal | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Fluctuația de Personal

Definiție:

 

Numarul de plecari din perioada de referinta impartit la numarul mediu de angajati in perioada de referinta inmultit cu 100.

 

Numarul mediu de angajati = (numarul de angajati la inceputul perioadei + numarul de angajati la sfarsitul perioadei)/2

 

Abateri de la formula:

1. In cazul Fluctuatiei anuale: numarul mediu de angajati poate fi calculat facand media valorilor lunare, deci o medie de medii. Acest rezultat este apoi folosit in formula pentru a afla fluctuatia.

 

2. In cazul fluctuatiei anuale: se calculeaza fluctuatia lunara apoi pentru a calcula indicele anual, se face media valorilor.

 

Rezultatele pentru cele 3 cazuri vor fi diferite.

 

Caz particular:

Fluctuatia poate fi peste 100% cand numarul de angajati care au plecat in perioada de referinta este mai mare decat media de angajati din companie.

 

Indicator complementar: Grad de retentie

 

Fluctuatia de personal este gasita sub diferiti termeni: turnover, churn, attrition.

 

Dimensiuni relevante: departament, fluctuatie in primul an de vechime, in primele 30, 60, 90, 180 de zile de la angajare, split pe pozitii manageriale/nonmanageriale, gen, performanta, potential, indicator de echitate interna, indicator de competitivitate externa, key people/positions, varsta, senioritate, absenteeism.

Categorie

Răzvan are o experiență de peste 7 ani de consultanță în HR și Marketing. Din 2015 și-a dedicat activitatea consultanței în zona... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.