fbpx Gaseste informatii despre o persoana folosind adresa de mail | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Gaseste informatii despre o persoana folosind adresa de mail

Extrem de util recruiterilor, candidatilor, oamenilor de vanzari, de fapt, tuturor!

Sa poti sa initiezi conversatii cu aproape oricine din intreaga lume, poate fi la momentul actual o super putere daca stam sa ne gandim la o istorie a corespondentei (de la porumbelul voiajor, la scrisori care ajungeau la destinatar in cateva saptamani si telegrame).

Exceptand retelele de socializare, astazi email-ul este metoda cea mai simpla de a transmite un mesaj.

 In recrutare, sunt sigura ca am trecut cu totii prin scenariile de mai jos:

  • O persoana ne-a recomandat un candidat pentru o pozitie pentru care recrutam, furnizandu-ne insa doar numele (eventual si unul extrem de intalnit, sa spunem Andrei Popa) si o adresa de email (fara un profil/ CV).
  • Am identificat pe internet o adresa de email care parea sa fie a unui candidat pe care doream sa il abordam in online, insa nu eram siguri daca ii apartinea.
  • Folosind headhunting-ul, am reusit sa obtinem doar adresa de email a persoanei pe care “o vanam”

In aceeasi masura, stim ca de nenumarate ori am primit mesaje de la persoane pe care nu le cunosteam sau de la potentiali candidati, furnizori. Necunoscand adresele de mail, ne-am fi dorit sa aflam cu cine stam de vorba. Sunt sigura ca am incercat cu totii sa dam copy-paste adresei de email in Google in speranta ca motorul de cautare o sa scoata la iveala expeditorul. Si la fel de sigura sunt ca de prea putine ori am avut rezultate.

Curiozitatea in recrutare este importanta. Un recruiter bun stie ca trebuie sa fie echipat cu cat mai multe unelte pentru a gasi candidati. Iar cand ai o adresa de email, esti constient ca poate sa fie un mini-graal.

Dar daca noi iti spunem ca am descoperit un tool care iti aduce in adresa de email profilul persoanei care te-a contactat? 
Rapportive este o extensie gratuita Google Chrome, dedicata exclusiv utilizatorilor Gmail, care:

  • iti arata in email profilul LinkedIn al persoanei care tocmai te-a contactat, sau al candidatilor de la care primesti CV-uri 
  • te ajuta sa te conectezi pe LinkedIn cu persoana direct din Gmail 
  • iti identifica profilurile de Twitter, Skype si alte info din social media.

Cum il utilizezi? Simplu! In primul rand trebuie sa ai o adresa Gmail. Apoi e necesar sa folosesti Google Chrome sau Mozilla, intrucat extensia Rapportive functioneaza doar cu aceste doua browsere. Asadar, exclus Internet Explorer! Ultimul pas in materie de instalari este sa adaugi extensia Rapportive, avand evident Google Chrome-ul sau Mozilla deschis.

Apoi intri in email si imediat ce primesti un mesaj si il deschizi, in partea dreapta o sa iti apara detaliile despre persoana care te-a contactat. Sau, daca ai o adresa de email (poti sa faci un exercitiu folosind adresa mea, [email protected]) si vrei sa vezi cui ar putea sa ii apartina, deschizi un mesaj nou, introduci adresa si o sa iti apara detaliile despre persoana pe care vreti sa o contactezi.

Asadar, daca pe adresa de business primesti un mesaj si nu stii de la cine e, logheaza-te pe Gmail si introdu adresa respectiva intr-un mesaj nou. De mentionat ca rata de succes este de 90%, caci sunt momente in care Rapportive nu identifica in online nici un profil care sa fie alocat acelei adrese de email.

Sunt sigura ca acest cool HR tool o sa va ajute cat mai mult in activitatea voastra, dragi recruiteri. Daca in 2008, cand am inceput sa fac headhunting, as fi avut un tool ca Rapportive, proiectele de executive search s-ar fi inchis cu siguranta mult mai repede. ;)

Orice tool pe care il propunem in My HR Lab poate fi folosit indiferent de job-ul pe care il ai. Cu Rapportive poti sa identifici potentiali clienti, angajatori, parteneri, etc. Asadar, daca vrei sa contribui si tu la promovarea lui in randul prietenilor si colegilor tai si sa ii ajuti sa afle cine ii contacteaza sau sa stie cum arata persoana careia i se adreseaza, poti sa dai un share.

Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.