Implementarea unei culturi a învățării în organizația ta
De ce implementarea unei culturi a învățării este importantă pentru organizația ta?
Învățarea este cea mai eficientă atunci când este adoptată ca parte centrală a culturii unei organizații. La urma urmei, evoluția umană ar susține că ne-am dezvoltat ca specie prin experiențe de învățare. Ca atare, implementarea unei culturi a învățării ca parte naturală a dezvoltării poate ajuta companiile să-și crească considerabil performanța organizațională.
Sau, după cum afirmă cu precizie Lynda.com, „Nu tratați învățarea ca un eveniment care trebuie programat. Este o resursă nelimitată, deoarece în ADN-ul nostru trebuie să fim studenți de-a lungul vieții. Cultivați potențialul pentru a spori performanța. ”
Într-adevăr, o cultură a învățării este un concept aspirațional, dar cum arată de fapt în practică? Și, mai important, o cultură avansată ajută organizațiile să producă rezultate mai bune?
Cum arată o cultură a învățării?
Asociația pentru Dezvoltarea Talentelor (ATD) și Institutul pentru Productivitatea Corporativă (i4cp) au realizat recent un studiu despre cultura învățării organizaționale care a obținut răspunsuri din partea a 832 de lideri ai dezvoltării talentelor. Studiul utilizează următoarea definiție pentru a defini o cultură a învățării:
O cultură a învățării este cea în care angajații caută, împărtășesc și aplică noi cunoștințe și abilități pentru a îmbunătăți performanțele individuale și organizaționale. Importanța urmăririi și aplicării învățării este exprimată în valori organizaționale și pătrunde în toate aspectele vieții organizaționale.
Studiul a descoperit că doar 31% din organizații au o cultură a învățării. Există o mulțime de obstacole care pot împiedica dezvoltarea culturii de învățare a unei organizații. De exemplu, LinkedIn a constatat că „crearea contextelor pentru ca angajații să-și facă timp pentru învățare și dezvoltare” a fost listată pe locul 2 în topul provocărilor L&D cu care se confruntă organizațiile (provocarea principală a fost „a avea un buget limitat”). Fără o cultură a învățării, angajații nu vor vedea importanța prioritizării activităților de învățare, ceea ce face și mai dificilă promovarea unei culturi de învățare în cadrul unei organizații.
Beneficiile cultivării unei culturi a învățării
ROI-ul programelor de învățare poate fi adesea dificil de dovedit, dar beneficiile cultivării unei culturi de învățare sunt mult mai ușor de dovedit. Conform sondajului ATD și i4cp menționat mai sus, organizațiile de top sunt:
De 5 ori mai multe sanse de a avea o cultura de invatare.
De 3 ori mai mult să folosească cultura de învățare în recrutare.
De 3 ori este mai probabil să îi responsabilizezi pe lideri pentru a demonstra importanța învățării.
O cultură a învățării promovează o forță de muncă extrem de colaborativă și mai productivă în mai multe feluri. Drept urmare, o cultură a învățării ajută la dezvoltarea organizațiilor prin:
Creșterea implicării angajaților.
Păstrarea angajaților.
Angajarea conducerii din interior.
Încurajarea inovării.
Referință: https://elearningindustry.com/