Importanța recunoașterii la locul de muncă
Recunoașterea este unul dintre cele mai puternice, dar cel mai puțin utilizate instrumente de management. Este cunoscut faptul că angajații care se simt apreciați și cărora li se recunosc meritele au mult mai multe șanse de a lucra mai bine decât cei care nu se simt apreciați. Voi cât de des oferiți recunoaștere oamenii din jurul vostru?
Multe organizații nu asigură recunoașterea muncii bine făcute, iar altele oferă mult prea puțină în termeni de frecvență și eficacitate. Dacă organizația ta este una dintre ele, ar trebui să vezi acest lucru ca pe o oportunitate uriașă. Din punct de vedere statistic, competiția ta probabil că nu a reușit să se gândească la asta, deci mai ai timp pentru a pune în aplicare câteva strategii ce te vor aduce mult mai aproape de rezultatele mult dorite. Tot ce trebuie să faci este să creezi un sistem de recunoaștere, astfel încât să ai parte de o motivație sporită în rândul angajaților și îmbunătățirea performanței organizaționale.
Iată și câteva rezultate pe care le-ai putea avea în urma adoptării unui sistem de recunoaștere:
1. Productivitate
Este bine cunoscut faptul că personalul angajat este semnificativ mai productiv, lucrează eficient și proactiv pentru a face o treabă bună. Dacă eforturile vor fi lăudate și răsplătite, atunci este logic că un membru al echipei va depune eforturi pentru a primi o astfel de recunoaștere.
2. Satisfacția locului de muncă
Recunoașterea eforturilor unui angajat demonstrează că munca pe care o realizează este valoroasă pentru companie. Acesta transmite mesajul că munca lor grea merită răsplătită și, prin urmare, trebuie să fie importantă. La rândul său, acest lucru face ca individul să simtă că face diferența.
3. Fericirea angajatului
Un angajat fericit și împlinit poate fi motivat să performeze mai bine din cauza sentimentului pozitiv pe care îl are față de companie. Dacă un angajator își tratează personalul cu respect și recunoștință, acești membri vor dori să facă o treabă bună în schimb. Această pozitivitate poate fi resimțită și în întreaga companie, creând un mediu de lucru fericit din care oamenii vor dori să facă parte.
4. Reținerea
O muncă continuă, nesusținută de recunoașterea meritelor echipei poate duce la un moral slab care îi poate determina pe ceilalți să își dorească să privească în altă parte. Timpul necesar pentru a găsi și a instrui personal nou afectează compania, iar costurile fiscale sunt mari. Așadar, păstrarea personalului trebuie să fie o prioritate. Furnizarea de recompense oferă angajaților un motiv tangibil pentru a rămâne.
5. Loialitatea
Dacă angajații tăi sunt implicați direct în companie, ei vor putea să te promoveze și să vândă marca ta mult mai bine decât cineva care nu crede sau căruia nu îi pasă. Recompensarea muncii grele generează loialitate și ajută echipa ta să simtă o legătură emoțională cu organizația.
6. Cultura echipei
Recompensele care includ recomandări de la egal la egal sunt excelente pentru spiritul de echipă, deoarece încurajează personalul să vadă calitățile unul în celălalt. Echipele sunt bine poziționate pentru a face acest lucru, deoarece lucrează alături de fiecare dată în fiecare zi. În plus, a permite colegilor să se nominalizeze reciproc pentru recompense este împuternicire, deoarece demonstrează că aceștia apreciază opinia celuilalt.
Referință: https://www.crworldwide.com