fbpx Intrebarea care “detecteaza” un lider | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Intrebarea care “detecteaza” un lider

Procesul de recrutare din ziua de astazi nu este usor. Site-uri precum LinkedIn abunda de CV-uri fiind deosebit de greu sa-ti dai seama cat de multa valoare a adus o persoana fostului angajator.

Studiile arata faptul ca 30 din 40 de General Manageri nu rezista pe postul respectiv mai mult de 18 luni. Acest lucru are un impact mare asupra presedintelui, deoarece este foarte greu sa concediezi si sa inlocuiesti un manager general.

Iar cum toata treaba pica  pe umerii HR Manager-ului, atunci putem spune ca acesta are o meserie grea.. Trebuie sa gaseasca atat un specialist in domeniu, cat si un lider puternic care poate tine echipa in frau si o poate conduce spre rezultatele dorite.

Se foloseste, bineinteles, de toate instrumentele pe care le are si de toata experienta acumulata de-a lungul timpului, insa uneori, munca poate fi simplificata printr-o singura intrebare. Da, te-ai gandit ca poate exista o intrebare pe care o poti adresa si, in functie de raspunsul primit, iti poate arata daca in persoana intervievata zace un lider puternic?

Cei de la inc.com sustin ca, intrebandu-l pe interlocutorul tau despre ultima persoana pe care a concediat-o poti gasi indicii clare despre calitatile sale de lider ! Astfel :

- Daca raspunsul este : Nu am concediat pe nimeni pana acum, atunci persoana respectiva nu are calitati de leadership. Nu poti crea o echipa puternica daca nu o distrugi si o reconstruiesi din cand in cand. Orice lider face greseli, dar daca acesta nu si le asuma, le corecteaza si merge mai departe, nu va face o treaba buna conducandu-ti compania.

- Daca raspunsul este : Am facut concedieri, afla ce s-a intamplat. Din povestea pe care acesta ti-o spune iti poti da seama de abilitatile de comunicare. Intreaba-l ce s-a intamplat mai departe si daca a reusit sa gaseasca un inlocuitor, cum a decurs procesul de angajare, ce greseli a facut si cum le-a indreptat. Iti doresti un lider care sa se poata auto-evalua in mod constant. Acesta trebuie sa fie responsabil pentru actiunile sale si sa invete din greselile facute.

Si nu te opri aici. Intreaba-l in final ce a facut dupa ce a concediat pe cineva.

Aceasta intrebare demonstreaza empatia liderului. Marii lideri fac tot ce le sta in putere pentru ca fostul angajat sa poata lucra din nou.

Fii atent la limbajul corpului, caci iti doresti ca liderii sa poata lua decizii rapide si sa le urmeze. Nu iti doresti un robot si daca nu arata nicio emotie, ar trebui sa te gandesti de doua ori daca sa-l angajezi sau nu.

Indiferent de procesul pe care il folosesti pentru a crea o echipa, trebuie sa petreci la fel de mult timp vorbind despre ce a mers prost cat despre ce a mers bine.

Este incredibil de greu sa gasesti lideri buni, dar atunci cand ii gasesti acestia iti vor conduce compania spre succes. 

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.