fbpx Învață să înveți: tehnica expunerii 24/7 la subiectul de învățare | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Învață să înveți: tehnica expunerii 24/7 la subiectul de învățare

Permanenta expunere la un domeniu este mai importantă decât o explozie de activitate urmată de pauze lungi. Pentru a învăța, rețeaua neuronală a creierului nostru trebuie să fie activată în mod continuu, astfel încât să se păstreze ceea ce învățăm. 
Cercetările arată că repetarea spațială poate fi destul de eficientă pentru învățare. Acest tip de repetare sugerează că treceți printr-o sarcină de învățare, cum ar fi memorarea sensului unei serii de cuvinte și, apoi, revizuirea și testarea celor memorate câteva zile mai târziu. Continuați să faceți acest lucru până când vor fi memorate și transferate din memoria voastră pe termen scurt în memoria voastră pe termen lung.
În schimb, dacă, spre exemplu, învățați windsurfingul și, în fiecare an, mergeți într-o vacanță de o săptămână să îl practicați, nu vă puteți aștepta la multe progrese. Deși învățați foarte mult într-o săptămână de windsurfing susținut, o mare parte din ceea ce învățați ar putea fi pierdută dacă nu veți mai practica această activitate în restul anului. Puteți ajunge la un platou de calificare, de deținere a unei anumite abilități în acest sens. Puteți continua să vă bucurați de sport, dar este puțin probabil să vă îmbunătățiți, să progresați sau să atingeți vreo performanță în acest sens. 

 

Învățarea este vocația și pasiunea ta? Te invităm să descoperi și să te alături celui mai inovativ și complex eveniment anual dedicat profesioniștilor în învățare și dezvoltare- Learning Network Festival- Design. Delivery. Technology. 3 zile, 24 de facilitatori, 15 workshopuri, 9 prezentări best practice.

 

Ce puteți face pentru a vă expune permanent la un subiect de învățare:


⦁    Programați o rutină, astfel încât să puteți petrece periodic un anumit interval de timp concentrați exclusiv pe sarcina sau subiectul de învățare. Este esențial să nu pierdeți în niciun fel aceste de sesiuni pe care le programați! De aceea, nu ar strica să va gândiți la motivații și angajamente externe care vă pot ajuta în acest sens. De exemplu, întâlniți-vă în mod regulat cu un partener de studiu pentru a practica împreună. Alternativ, puteți utiliza aplicații sau instrumente care să vă atragă atenția și să vă penlizeze dacă săriți vreo sesiune programată. Spre exemplu, dacă nu vă exersați cele 50 de cuvinte într-o anumită sesiune, în sesiunea următoare trebuie să exersați 100 de cuvinte pentru a ține pasul.
⦁    Înregistrați-vă într-un jurnal activitățile pe care le faceți în decurs de o săptămână și analizați-le: Practicați în mod regulat?

 

 


sursa: skillsconverged

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.