fbpx Lecții de negociere de la copiii noștri | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Lecții de negociere de la copiii noștri

Ești manager sau coleg? Ești achizitor sau agent de vânzări? Ești tătic/mămică (sau poate nu)?

De la copii putem învăța cu toții 5 tactici excelente de negociere, așa cum Offir Gutelzon spune în articolul „5 negotiation tactics you can learn from kids”:

1. Începe prin a oferi suport!

Acesta a observat că fiii lui, atunci când vor ceva anume, încep să fie de ajutor în casă. În afaceri, spune el, este mai ușor să spui „da” atunci când cineva a făcut ceva pentru tine.

2. Găsește momentul potrivit pentru abordare!

Copiii știu exact când să ceară ceva, de obicei așteptând până când ai ceva de făcut. Să evaluezi ce se întâmplă în jurul persoanei cu care negociezi și să stabilești momentul potrivit pentru a primi un răspuns pozitiv este de folos atât acasă, cât și în afaceri.

3. Găsește punct de sprijin într-un susținător credibil!

Copiii preferă să îi aibă ca aliați pe frații lor. Când au un aliat copiii au mai multă încredere să ceară ceea ce vor. La fel se întâmplă și în afaceri, când ai o întreagă echipă care îți susține idea, partenerului de negociere îi va fi greu să spună nu.

4. Fii șarmant!

Copiii au învățat că părinților le este greu să îi refuze atunci când cer ceva cu un zâmbet larg pe față. Oamenii sunt emoționali. Legătura personală contează. În afaceri, dacă ai o relație bună cu partenerul de negociere poate avea un mare impact asupra modului în care decurge negocierea.

 5. Fiți sigur că purtați o discuție care va ajunge la o decizie!

Pierzi timpul dacă vorbești cu o persoană care nu va spune „da”. Când negociezi asigură-te că vorbești cu persoana potrivită, altfel nu se va ajunge la un consens.

Aflați mai multe despre cum trebuie să decurgă o negociere în Cursul de Negociere – Tehnici eficiente în vânzări și achiziții.

 

Companie
Tags
Categorie
Iulian Penescu

Senior Trainer

Iulian vine ȋn sala de curs cu o bogată experienţă ȋn vânzări și negociere, ȋmpărtășind din... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.