fbpx Lego Serious Play- metoda care aduce răspunsurile și soluțiile căutate | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Lego Serious Play- metoda care aduce răspunsurile și soluțiile căutate

Metoda Lego Serious Play reprezintă o întâlnire facilitată, de comunicare și rezolvare a problemelor, în care participanții sunt conduși printr-o serie de întrebări, explorând din ce în ce mai adânc un anume subiect. Fiecare participant își construiește propriul model 3D Lego drept răspuns la întrebările facilitatorului, folosind elemente Lego special selectate. Aceste modele 3D servesc drept bază pentru discuțiile de grup, schimbul de cunoștințe, rezolvarea problemelor și luarea deciziilor.
Metoda este o tehnică care îmbunătățește rezolvarea problemelor de grup. Prin utilizarea abilităților vizuale, auditive și kinestezice, ea cere participanților să învețe și să asculte, oferind tuturor participanților posibilitatea de a-și face auzită vocea și părerea. Această metodă servește ca limbă comună, indiferent de cultură sau poziție. Ea este, de asemenea, o metodă care necesită un facilitator specal instruit.

 

Descoperă, testează și aprofundează beneficiile Lego Serious Play la evenimentul dedicat profesioniștilor in învățare și dezvoltare organizațională- Learning Network Festival București 2018- Design. Delivery. Technology.

 

Câștigarea încrederii și angajarea la scopuri comune

Folosind materialele și metodologia Lego Serious Play, se explorează  relațiile și conexiunile dintre oameni și lumea lor, observându-se atât dinamica internă, cât și pe cea externă, explorându-se diferite scenarii ipotetice și câștigându-se o perspectivă conștientă asupra posibilităților existente.
În timpul întâlnirii facilite, participanții construiesc modele de peisaj cu elemente de Lego, dându-le semnificație prin elaborarea de povestiri și jucând diferite scenarii posibile - un proces care aprofundează înțelegerea, accentuează înțelegerea și "îmbină" în mod social grupul pe măsură ce acesta se joacă împreună. Această metodologie îi va îndruma într-un schimb liber și onest de opinii. Construcția fizică și tangibilă le va permite să aibă conversații care să decurgă fără teama de a leza sentimentele personale. În plus, participanții experimentează faptul că problemele reale sunt abordate și, în cele din urmă, vor putea putea vedea întreaga perspectivă a lucrurilor sau a situației atât prin ochii colegilor lor, cât și prin propriii ochi.


 
Un instrument de construire a rezultatelor

Lego Serious Play este un proces radical, inovator, experimental, conceput pentru a îmbunătăți performanțele afacerii. Se bazează pe convingerea că fiecare poate contribui la discuție, la decizii și la rezultat.
Folosirea elementelor Lego permite celor implicați să creeze o "scurtătură" către miezul unei probleme sau situații. Elementele Leo funcționează ca un catalizator și, atunci când sunt folosite pentru construirea metaforelor, ele declanșează procese pe care, cel mai probabil, participanții nu le cunoșteau anterior.
Cei care participă la un astfel de atelier pleacă cu abilități de a comunica mai eficient, de a-și angaja mai ușor imaginația și a-și aborda munca cu un grad mai ridicat de încredere, angajament și înțelegere.

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.