fbpx Nu citi cărți de business! - răspuns la „leapșa” de pe Facebook | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Nu citi cărți de business! - răspuns la „leapșa” de pe Facebook

Consemnez aici pentru posteritate, ca in vara lui 2014, spre final, in timp ce mapamondul era virusat de Ice Bucket Challenge; un alt val viral lovea Romania – 10 carti... si aici fiecare bricola – in functie de imaginatie – le-ai citit in copilarie, merita sa le citesti, carti care nu merita citite...

Prima provocare de a face lista de 10 carti ajuns la mine sub forma a 10 carti de business. Cu rugamintea sa fac si comentarii.

Acum, cei care ma cunosc stiu ca de vreo 10 ani ma straduiesc sa fiu antreprenor. Am avut si momente bune, dar mai ales am trecut prin momente foarte dificile. Nu sunt (inca) un antreprenor de succes, in ciuda a cateva idei bune (chiar foarte bune) pe care le-am avut. Fac insa lucrurile cu pasiune si nadajduiesc ca intr-o zi voi schimba acest fapt.

Ce am invatat despre business – este ca nu se invata din carti. Sau nu doar din carti. Ba, in lipsa unei educatii manageriale – o carte de business, oricat de buna ar fi, poate sa iti faca foarte mult rau. Pentru ca nu vei sti ce sa aplici din ea, cand si cum... Si nu vorbesc aici despre cei care sunt antreprenori innascuti si “stiu” nativ sa urmeze o idee buna si au si capacitatea de a o implementa impecabil. Ma gandesc la cei care cocheteaza cu antreprenoriatul sau freelance-ingul, care aplica tot felul de tehnici citite sau primite in diverse seminarii despre succes, independenta financiara, etc....(e si aici o poveste despre 10 cursuri la care nu merita sa mergi).

Unul dintre mentorii mei imi spunea ca managementul nu se invata la fara frecventa. Si pot sa completez eu ca nici din carti.

Totusi, ca sa nu imi las provocarea neonorata – iata o lista de carti pe care: fie as fi vrut sa le inteleg mai devreme, fie m-au delectat intelectual sau chiar mi-au dat idei pe care le-am considerat bune:

Categorie
clementina-anghelache-2023
Publisher

Clementina Anghelache este antreprenor în dezvoltare personală, learning facilitator, autor și Ontological Coaching Practitioner cu peste 15 ani... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.