fbpx Nu-ți oferi la schimb sufletul pentru siguranță (Femei care aleargă cu lupii-3) | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Nu-ți oferi la schimb sufletul pentru siguranță (Femei care aleargă cu lupii-3)

"Substituentul mortal al visului tău pierdut te va împinge într-un dans feroce fără scăpare ... dar tăindu-ți picioarele." Este dificil să îți faci o viață proprie. Adesea, alegem siguranța unui loc de muncă stabil, a unui stil de viață acceptat social și un mariaj sigur din punct de vedere financiar în locul de a ne transforma visele noastre sălbatice în realitate. Ne lăsăm seduse de trăsurile aurite și de promisiunea unei vieți ușoare, așa cum este sedusă țărăncuța orfană din "Pantofii Roșii" de Hans Christian Andersen. Naivă și ușor de impresionat, fetița își schimbă pantofii săi roșii, făcuți manual pentru confortul și securitatea de a avea un patron bogat.
Dar viața sufletului rezidă în creațiile sale și, odată ce ai gustat din ele, tot ceea ce mai vrei este să te întorci la viața ta profundă. Vrei să fii liberă, du-te și fă ce vrei tu, coase-ți pantofii cu mâinile tale sau dansează la lumina lunii ca și femeia focă din povestea Seal Skin, Soul Skin. 
Ca și această creatură sălbatică, deprivată de pielea sa, de sufletul său, vei deveni mai subțire și mai subțire, mai palidă și mai palidă, doar o coajă a unei femei. S-ar putea să cauți o înlocuire amăgitoare și palidă a visului pierdut, cum ar fi nouă pereche de pantofi roșii, un nou iubit sau prea multe shots-uri de tequila doar pentru a te face să te simți din nou vie.
Dar nimic, nimic, nu îți va înlocui sufletul!
Deci, renunță la tot ceea ce te reține, fie că este vorba de un loc de muncă, de un bărbat sau de cercuri sociale, și, în sfârșit, începe să faci ceea ce inima ta tânjește să facă!

 

 

Femei care alearga cu lupii” este un text fabulos care ne invită să reinterpretăm experiența femeilor prin povestiri, artă și natură pentru a intra în contact cu „lupul” transformator care ne încurajează să creștem și să fim liberi. Această carte este o foaie de parcurs pentru a găsi toate „capcanele” ce ne împiedică să găsim calea spre acasă și adevăratele noastre instincte. Ne mută spre acea femeie sălbatică, perceptivă, cu un spirit jucăuș și o capacitate minunată de afecțiune.

Clarissa Pinkola Estes este analist Jungian, doctor în psihologia etno-clinică și autor al cărții „Femei care aleargă cu lupii”. O carte care i-a necesitat autoarei peste peste 20 de ani pentru a o concretiza. O carte destinată celor doritoare să se înțeleagă, să lucreze la identitatea și valoarea lor de sine și să își vindece rănile emoționale. Răni pe care le moștenim uneori din strămoșii noștri sau din instituțiile patriarhale.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.