fbpx Numărul lui Dunbar | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Numărul lui Dunbar

Antropologul britanic Robin Dunbar este cel care a creat o teoria ce îi poartă numele- teoria numărului "Dunbar", prezentat ca modalitatea principală de a ne gândi la universul nostru de contacte. 

Dr. Dunbar spune că putem avea relații semnificative, care implică încredere și obligație, existând o istorie personală, nu doar simple nume și fețe, cu doar 150 de persoane la un moment dat. 

Este indicat să păstrăm o foaie de calcul de conexiuni cheie, care sunt în prezent cele mai semnificative, păstrând în partea de sus a listei cele 150 de contacte, cu note despre cele mai recente interacțiuni.

Pe măsură ce anumite contacte se estompează, acestea se vor tot mișca în susul și în josul foii de calcul, iar altele noi le înlocuiesc, în special cele importante pentru grupul Dunbar.

Puteți să reveniți la foia voastră de calcul de mai multe ori pe zi pentru a vă organiza eforturile de mobilizare și a găsi idei noi, în special pentru persoanele cu care nu v-ați aflat recent în contact.

Este extrem de util să puteți vedea numeroase nume simultan și asta vă ajută să faceți legături și noi conectări printre persoanele de pe lista voastră.
 

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.