fbpx Obstacole întâlnite în instruirea noilor angajați | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Obstacole întâlnite în instruirea noilor angajați

Învățarea și dezvoltarea devine rapid o prioritate pentru departamentele de resurse umane, deoarece tehnologia continuă să aducă schimbări într-un mod constant. Într-un sondaj recent realizat de LinkedIn, s-a constatat că aproape jumătate din dezvoltator au planificat să-și crească bugetele în acest an. În Raportul Forumului Economic Mondial din 2019, s-a prevăzut că 54% dintre angajați au nevoie de pregătire sau de perfecționare. Progresele tehnologice nu au provocat schimbări doar în tendințele de angajare. De asemenea,ele influențează modul în care angajații învață, ceea ce creează un nou set de provocări pentru manageri.

Abordarea și păstrarea talentului.

Odată ce un nou talent este atras și angajat, începe adevărata provocare. Reținerea angajărilor noi a devenit mult mai dificilă în ultimii ani din cauza mai multor factori, printre care:

  • O creștere a noilor industrii și a locurilor de muncă din cauza avansării tehnologiei
  • Procesul de căutare a noilor locuri de muncă este mai ușor odată cu dezvoltarea tehnologiei.
  • Sursele alternative de venit, cum ar fi freelancing-ul sunt din ce în ce mai populare.
  • Piața locurilor de muncă a devenit mai competitivă.

Aceste lucruri le provoacă frustrări managerilor, deoarece adesea se întâmplă să pierda angajați chiar și înainte ca aceștia să își finalizeze pregătirea de orice fel.

Creșterea implicării angajaților.

Angajații implicați au mai multe șanse să rămână într-o companie mai mult timp și tind să fie mai productivi. Gallup.com a raportat recent că companiile cu astfel de angajați au o cifră de afaceri cu 24% mai mică, o creștere de 17% a productivității și au lucrători care își iau mult mai puține zile de concediu.

Cum stimulează managerii L&D implicarea angajaților în timpul procesului de formare?

Cele mai de succes programe de formare a angajaților folosesc învățarea combinată pentru a oferi un amestec de diferite metode de învățare pentru a atrage atenția cursantului. 
Aceste metode includ:
Simulările
eLearning
Învățare mobilă
Instruirea condusă de un instructor
Învățare socială

Folosirea mai multor metode de instruire ajută angajații să aibă parte de mai multă productivitate atât în programul lor de instruire, cât și cu compania.

Antrenarea echipelor distribuite.

Echipele distribuite sunt în creștere. Forbes a raportat recent într-un articol că 50% din forța de muncă din SUA va fi lucru de la distanță. Aceasta oferă multe avantaje atât pentru companii cât și pentru angajați, dar creează noi provocări atunci când vine vorba de formarea angajaților. Instruirea condusă de un  instructor devine aproape imposibilă și scumpă în aceste tipuri de situații. 

Ce rămâne de făcut?

Managerii devin creativi și încep să se bazeze mai mult pe instrumentele de formare digitală, cum ar fi învățarea electronică și învățarea mobilă. Aceste instrumente împuternicesc muncitorii să urmeze instruirea indiferent de loc sau moment al zilei. Angajatorii pot urmări, de asemenea, progresul angajaților sai pentru a se asigura că sunt pe calea cea bună.

Concret, ce poți face?

  • Crează conferințe video de bun venit cu toți angajații.
  • Programează chat-uri video frecvente.
  • Programează ore în fiecare săptămână în care să fii disponibil să răspunzi la întrebări.

Utilizarea instrumentelor digitale de învățare și oferirea angajaților modalități prin care aceștia să se poată conecta cu colegii lor, asigură faptul că echipele distribuite obțin aceleași experiențe de formare de calitate că angajații care lucrează în mod tradițional.

Fă-ți timp pentru instruire

Instruirea este esențială pentru dezvoltarea angajaților. Cu toate acestea, timpul pe care trebuie să-l petreacă făcând acest lucru este limitat. În medie, angajații sunt capabili să aloce doar 24 de minute pe săptămână pentru dezvoltarea lor profesională. Aceasta reprezintă doar 1% din orele lor de lucru totale. Acest lucru înseamnă că fiecare secundă contează când vine vorba de instruire, de aceea trebuie utilizate instrumentele cele mai rapide, cele mai eficiente pentru a maximiza potențialul timpului alocat.

Concluzia?

Tendințele ocupării forței de muncă schimbă lumea învățării și dezvoltării. Angajații caută oportunități de dezvoltare a carierei de la angajatorii lor din ce în ce mai mult. Chiar dacă pregătirea a devenit și mai importantă, există încă puțin timp pe care angajații îl aloca pentru a participa la activități de formare. De asemenea, mai mulți angajați lucrează acum de la distanță cel puțin o parte din timp.

Profesioniștii în domeniul cercetării și dezvoltării creează programe de formare care sunt foarte concentrate pe următoarele puncte cheie pentru a depăși aceste obstacole:

  • Programe care îmbunătățesc experiența angajaților
  • Oferirea de materiale de instruire care pot fi utilizate la locul de muncă
  • Utilizarea instrumentelor de învățare combinată și digitală pentru a antrena o forță de muncă mobilă
  • Utilizarea metodelor de învățare socială
  • Fiecare dintre aceste metode ajută profesioniștii în domeniul L&D să creeze programe de instruire mai eficiente care să reducă retenția, să implice elevii și să stimuleze rentabilitatea. 
Companie
Tags
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.