fbpx Omul fara bucurie si iubire este ca pomul fara radacini | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Omul fara bucurie si iubire este ca pomul fara radacini

Vine o vreme cand, dupa ce fiecare dintre noi aduna … si tot aduna… si tot aduna, trage linie. Ca vrea sa faca un bilant sau pentru ca viata l-a surprins din nou si l-a provocat cu noi incercari.

Importanta este calatoria si nu destinatia, dar cum ati vrea sa parcurgeti drumul, cu tristete sau cu bucurie?

Cand ma evaluez, cu ochiul critic si cu experienta unui recruiter pretentios, stiu ca am o suma mare de defecte, dar si cateva calitati unice, calitati care m-au facut sa-mi continui drumul cu zambetul pe buze.

Exista vre-o legatura intre munca si fun? Ca sa raspund topicului pe care il tratez... Mare. La fel de mare cum este si legatura dintre fun si viata. Ca viata este funny! Uneori ne amuzam impreuna, alteori doar ea se amuza pe seama noastra.

Tot ce facem cu bucurie si pasiune este durabil, rezista si atinge alte inimi. Iar noi, profesionistii in resurse umane stim ca dincolo de toate tehnicile, metodele si teoriile cunoscute, contactul uman misca lucrurile, construieste punti si leaga business-uri cu destine.

Omul fara bucurie si iubire este ca pomul fara radacini. Chiar daca nu se lasa doborat o vreme, incepe sa se-ncline. Si-asa strimb cum ajunge, isi va dori iar sa priveasca semet si drept catre cer. Iar bucuria este seva cu care prinde radacini, creste si infloreste vreme de un anotimp. Ca si in viata. Nu suntem plini de flori non-stop, insa dupa ce frunzele se usuca de frig, de tristete, de tacere, de furie, de durere, de nepasare… ni se face dor iar de florile noastre si iar imbobocim.

Atat de mult s-a vorbit pe tema gandirii pozitive, legea atractiei, wlb sau wellbeing incat nu stiu ce as putea aduce sau spune nou.

Stiu insa ca in fiecare dintre noi exista dorinta si putinta de a fi in armonie cu noi insine si cu cei din jur, ca fiecare zi este un dar de care trebuie sa profitam din plin, ca viata este facuta din clipe de bucurie si ca bucuria se gaseste in doze mai mici sau mai mari, dupa gustul si dorinta fiecaruia, in tot ceea ce ne inconjoara. Stiu ca vreau cat de mult din tot, stiu ca fiecare om este un univers, stiu ca timpul este nepretuit si de aceea trebuie folosit intelept si cu bucurie, stiu ca este omeneste sa gresesti, sa te ratacesti, sa fii vulnerabil.

Dar daca ramai credincios valorilor proprii, iti urmezi visele si faci toate eforturile care tin de tine sa devina realitate, bucuria te urmeaza si te ajuta in tot ceea ce faci.

Categorie
Mirela Stere

 

HR Director Macromex

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.