Organizatiile cu cultura de coaching sunt mai bune
Daca o persoana care lucreaza cu un coach are rezultate mai bune, se intelege ca si o organizatie care face coaching este mai buna. Coachingul nu este un panaceu si nu rezolva toate problemele organizatiei. Si nu este nici singurul instrument de dezvoltare organizationala, dar poate face o organizatie mai buna si isi merita locul pentru cele mai potrivite instrumente de crestere a performantei.
O vizita pe site-ul Federatiei Internationale de Coaching (ICF) iti ofera informatia ca studii recente arata ca ROI in coaching este de la 4$ la 8$ pentru fiecare dolar investit.
Beneficiile pe care le au organizatiile care foloesc coachingul sunt:
- cresterea loialitatii persoanelor care sunt in programe de coaching
- imbunatatirea relatiilor in organizatie, atat de sus in jos cat si transversal
- imbunatatilrea abilitatilor de lucru in echipa
- cresterea productivitatii
Odata ce vezi cum functioneaza coachingul vei vedea care este corelarea intre imbunatatirile mentionate mai sus si coaching. Coachingul le permite oamenilor sa discute dincolo de context. Oamenii care participa la programele de coaching se concentreaza mai bine pe relatii, inteleg ca exista stiluri de invatare diferite, sunt mai dornici sa colaboreze si au colaborari mai eficiente. Ei paorta conversatii sincere, deschise, care depasesc statutul de rapoarte de activitate si foarte ades vin cu idei inovative care produc transformari majore echipei si rezultatelor. Oamenii din programele de coaching inteleg ca e nevoie sa ceara sfaturi si sa asculte fara a fi defensivi. Ca urmare a procesului de coaching ei se angajeaza sa faca schimari comportamentale si de atitudine. Au abilitati crescute de a aduce echilibru intre ego, rezultate si relatiile cu colegii si reusesc sa faca lucrurile sa se intampla si in acelasi timp sa creasca relatii cu colegii. Ce impact ar avea un astfel de proces organizatia ta?
Chiar daca cultura de coaching pare "touchy feelings", nu este. Coachingul eficient include parametri masurabili si rezultate. De asemenea include conversatii care responsabilizeaza, care aduc la suprafata aspectele importante si care pun lucrurile in ordine.
Acest fragment este parte din urmatoarea carte a lui Andrew Neitlich. Andrew Neitlich va fi prezent la Bucuresti in perioada 14 - 16 octombrie cu programul de certificare in executive coaching.