fbpx Provocari si solutii concrete in Executive Coaching | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Provocari si solutii concrete in Executive Coaching

Stim cu totii ce efecte remarcabile are coaching-ul asupra oricarui aspect din viata noastra. La nivel profesional, cu cat urci mai mult pe scara ierarhica intr-o companie, cu atat si problemele par mai complexe si tindem sa credem ca acestea nu pot fi rezolvate decat printr-un numar mare de sedinte si pe o perioada lunga de timp. De fapt, si practica sustine acest lucru. Peter Szabo demonstreaza, insa, ca pentru a avea rezultate extraordinare, chiar si la nivel de Executivi, nu este nevoie de mentinerea unui proces de coaching timp de luni de zile!

El descrie 3 exemple concrete de situatii  reale in care a folosit Brief Coaching-ul pe o perioada scurta de timp iar rezultatele au fost relevante:

In primul caz, a avut un manager cu experienta din Industria bunurilor de larg consum  care decide ca este nevoie sa implementeze propriul stil de leadership intr-un mod mai ofensiv, realizand pe parcursul sedintei de coaching ca si reuseste sa faca asta mult mai bine decat isi imaginase.

In cel de-al doilea caz, Peter a intalnit un tanar manager industrial ale carui rezultate obtinute intr-o evaluare interna se dovedesc extrem de slabe , dar care la doar cateva saptamani dupa sedinta de coaching reuseste sa castige increderea deplina a superiorului sau .

In ultimul exemplu, Peter lucreaza cu  directorul unei banci,  obisnuit cu succesul care se confrunta cu o decizie in cariera complexa si care, in urma conversatiei, pleaca extrem de revigorat deoarece descopera ca stia deja ce este cu adevarat important pentru el in viata.

Ceea ce este incredibil, insa, este faptul ca, in fiecare dintre cele 3 exemple, Peter produce rezultate masurabile, concrete, chiar de la prima sedinta de Brief Coaching! Pare simplu, nu? Articolul de mai jos este un apel pentru simplitatea pragmatica. Cu toate acestea, insa, simplitatea care duce la succes nu este întotdeauna ușor de realizat. Provocarea pentru coach constă în a ramane costant în mod simplist, chiar și atunci când lucrurile devin complexe, și de a anticipa competențele clientului chiar și atunci când acestea nu par evidente. (afla mai multe detalii despre programul de Brief Coaching si posibilitatea de a te certifica in aceasta metoda aici!)

In articolul pe care il poti descarca integral mai jos, vezi modul in care s-au desfasurat fiecare dintre cele 3 sedinte de coaching, obiectivele stabilite si pasii urmati in atingerea acestora:

brief_coaching_of_executives.pdf

Categorie
Peter Szabó is a Master Certified Coach and a Doctor of Law. After 15 years in corporate HR management he has specialized in Brief... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.