Răzvan Sisu (Codecs)- Excelența în învățare regulă, nu excepție
La 25 de ani, un om atinge primul său grad important de maturitate, bucurându-se în același timp de toată puterea și avantajele tinereții. În cazul unei companii, această vârstă este definitorie. Ea înseamnă validarea completă și dovada că este perfect capabilă să facă față tuturor provocărilor inerente unei afaceri, că și-a respectat misiunea și valorile, iar activitatea sa a căpătat recunoaștere, soliditate și forță la toate nivelurile. De aceea, în anul în care Codecs aniversează 25 de ani de existență, am decis să captăm acest moment atât de important împreună cu directorul său de Business Development, Răzvan Sisu.
O parte mică, însă sugestivă a unei companii, care transformă zi de zi, de 25 de ani încoace, pionieratul în inspirație și cunoaștere:
...provocarea și oportunitatea pentru trainerii profesioniști de a dezvoltă experiențe de învățare...Viteza va fi cuvântul definitoriu pentru experiența cursantului.
Learning Network: Fiecare sfârșit de an reprezintă momentul bilanțurilor și al rezoluțiilor pentru noul an. Cum a fost 2017 pentru CODECS? Au fost proiectele propuse pentru acest an concretizate? Și dacă da, care sunt acestea?
Răzvan Șișu: Suntem încântați că am finalizat 2017 cu atingerea rezultatelor propuse la începutul anului. Am reușit să creștem numărul participanților la cursurile noastre, dar și să diversificăm portofoliul de cursuri.
L.N.: Cum caracterizați piața de business și de L&D din România în anul 2017 și care credeți că vor fi principalele lor caracteristici și tendințe pentru anul 2018?
R.S.: Principalele tendințe pentru anul 2018 reflectă provocarea și oportunitatea pentru trainerii profesioniști de a dezvoltă experiențe de învățare care să permită cursanților să obțină competențe într-un timp foarte scurt. Viteza va fi cuvântul definitoriu pentru experiența cursantului.
După cum observ că se anunță, învățarea experiențială autodidactă, dar și cea colaborativă vor fi la mare preț în 2018. De asemenea, se va pune accent în continuare pe Gamification.
Întrucât clasele de micșorează, se schimbă și rolul trainerului care se mișcă de la facilitator spre un coach sau tutore personal. Participanții își doresc să fie în centrul poveștii.
Învățarea adaptativă care este personalizată pentru indivizi este o modalitate puternică de a motiva/antrena forța de muncă. O provocare va rămâne în continuare aceea de a monitoriza performanța oamenilor și de a crea soluții de învățare optimizate.
...avem o responsabilitate în acest sens și ne-o asumăm și astăzi...o tradiție de un sfert de secol în livrarea de programe de pregătire profesională și personală a adulților.
L.N.: Anul acesta, CODECS împlinește 25 de ani de la înființare. Cum au fost și ce au însemnat pentru dumneavoastră acești 25 de ani?
R.S.: Acest sfert de secol se poate rezumă la mândria pe care o avem pentru faptul că am contribuit la îmbunătățirea performanțelor oamenilor care au participat la trainingurile noastre, dar și a organizațiilor din care aceștia fac parte.
Am realizat încă de la început că avem o responsabilitate în acest sens și ne-o asumăm și astăzi. Și această satisfacție o avem și când ne referim la majoritatea celor care au ajuns în funcții de top și ca urmare a programelor parcurse la CODECS.
De asemenea, prin intermediul editurii CODECS, am adus în România numeroase cărți care au contribuit la îmbogățirea culturii manageriale românești.
L.N.: De-a lungul celor 25 de ani de existență, care au fost și rămân contribuțiile esențiale ale CODECS pe piața de business și de L&D din România?
R.S.: CODECS are o tradiție de un sfert de secol în livrarea de programe de pregătire profesională și personală a adulților. Suntem printre furnizorii de training din România care au programe de pregătire pentru mediul de business care sunt și azi la fel de apreciate, pe cât erau la început, și care vizează creșterea performanțelor manageriale, managementul performanței, dezvoltarea competențelor de training și mentoring, îmbunătățirea sistemului operațional, îmbunătățirea managementului de proiect, creșterea vânzărilor, conducerea echipelor, creativitate în business, dezvoltarea resurselor umane, managementul strategic, leadership, comunicare, negociere, public speaking.
În afara acestui fapt, trainerii noștri sunt persoane cu mare experiență în livrarea de cursuri, ceea ce aduce un plus de valoare în sesiunile de training.
...este imperios necesar că oamenii să investească în dezvoltarea lor
L.N.: Care sunt proiectele cele mai importante pe care CODECS le-a pregătit pentru anul 2018?
R.S.: 2018 înseamnă reînnoirea parteneriatelor externe și aducerea de noi programe certificate internațional în portofoliu, mă refer aici la programe de leadership și transformare organizațională, de business continuity, dar și responsabilitate socială corporativă.
L.N.: Care este "secretul" succesului și a celor 25 de ani de existență ai CODECS?
R.S.: Inovarea, creativitatea și respectul față de cursanții noștri.
L.N.: Mesajul dumneavoastră pentru cititorii Learning Network este...
R.S.: Le mulțumim tuturor celor care ne-au acordat încrederea în toți acești ani, iar pe cei cu care nu am colaborat îi invităm să ne cunoaștem. Consider că este imperios necesar că oamenii să investească în dezvoltarea lor, iar organizațiile să îi susțină, pentru că această este de departe cea mai înțeleaptă investiție.