fbpx Sfaturi pentru gestionarea eficientă a timpului | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Sfaturi pentru gestionarea eficientă a timpului

Dacă ți se întâmplă des să fii surprins de termenele limită cu care vin la pachet proiectele la care lucrezi sau te surprinzi des fiind distras de ce se petrece în jurul tău  atunci când lucrezi, este clar că nu reușești să fii prea eficient, lucru care iți provoacă foarte multă frustrare. Prin urmare, cu siguranță te-ar ajuta să citești sfaturile pe care urmează să le împărtășesc cu tine, sfaturi în urma cărora vei reuși să gestionezi  mult mai eficient timpul și vei reuși să te încadrezi în termenele limită care obișnuiesc să iți dea bătăi de cap.

Trasează-ți câteva obiective semnificative pentru tine.

Obișnuiești să petreci timp făcând lucruri care nu sunt atât de importante sau care nu au legătură neapărat cu un obiectiv? 

Primul pas pe care îl poți face astfel încât să iți gestionezi timpul într-un mod mai eficient este acela de a-ți identifica obiectivele principale. De asemenea, te-ar ajuta să le enumeri pe o foaie de hârtie. Acestea îți vor crea o viziune mai clară a ceea ce este important pentru tine.

Abordează sarcinile pe rând.

Este foarte important să nu începi ziua lucrând în paralel la mai multe sarcini deoarece îți vei pierde concentrarea, iar la finalul zilei vei constata că nu ai reușit să duci la bun sfârșit nimic din ce ți-ai propus. 

De exemplu, atunci când eu lucrez la ceva ce are nevoie de țoață atenția mea, elimin orice sursa de distragere a atenției și îmi informez restul colegilor că nu sunt disponibilă în respectivul intervalul orar. 

Planifică-ți săptămână.

Tu unde obișnuiești să îți depozitezi ideile? În mintea ta? sau într-un carnețel cu notițe?

Începe-ți saptamna prin a acorda prioritate unei planificări a tuturor lucrurilor pe care ți le propui să le faci în săptămână ce urmează. Acest lucru te va ajuta foarte mult deoarece atunci când ai o idee clară despre lucrurile pe care trebuie să le faci, mintea ta se va concentra mult mai bine.

Planifică întâlniri cu tine însuți.

Îndeplinirea obiectivelor și finalizarea sarcinilor ne aduc cele mai mari satisfacții, dar pentru a avea parte de aceste realizări este nevoie de o organizare foarte eficientă a timpului. Prin urmare, este necesar să ai din când în când momente doar tu cu tine însuti în care să iți pui întrebări, să găsești răspunsuri și soluții încât să poți să îmbunătățești lucrurile care nu îți ies încă așa cum îți dorești.




















 

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.