fbpx Strategii esențiale pentru liderii și managerii virtuali | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Strategii esențiale pentru liderii și managerii virtuali

În prezent, ceea ce era până de curând doar în fază de testare, de posibilitate de viitor a muncii sau, pur și simplu, doar "ceva ce ar fi interesant, însă... ", acum, a devenit o necesitate. Vorbim de munca remote. Cea pe care, zilele acestea, o experimentăm foarte mulți dintre noi. Iar dacă din punct de vedere tehnologic barierele pentru o muncă de echipă de tip virtual sau remote încep să se diminueze substanțial, ce facem cu această schimbare care presupune adaptarea abilităților de leadership și management la realitățile muncii remote? Potrivit unui expert, în plus, și autor, care de ani de zile studiază aceste aspecte, Cynthia Clay, majoritatea managerilor care exprimentează lumea virtuală a muncii declară că întâmpină probleme precum:

  • procese slab sau insuficient definite
  • incapacitatea de a crea coeziune în echipă
  • gestionarea timpului
  • distribuția cantității de muncă, precum și a sarcinilor
  • provocări din punctul de vedere al comunicării
  • lipsa de acces la suport tehnic sau tehnologic adecvat nevoilor

De aceea, Cynthia Clay, le sugerează managerilor și liderilor că, pentru a lucra eficient cu o echipă remote, să abordeze modelul 3C:

  1. calibrare
  2. colaborare
  3. celebrare

Astfel, pentru a calibra activitatea echipei, managerii și liderii virtuali au nevoie să se asigure că toată lumea are obiective și așteptări clar precizate, precum și sisteme de raportare a progreselor.

Pentru a asigura colaborarea, aceștia au nevoie să creeze oportunități pentru membrii echipei de a lucra împreună pentru a atinge obiective comune. Iar pentru a celebra, managerii și liderii virtuali au nevoie să își planifice acel timp necesar pentru a aprecia și recunoaște rezultatele fiecărui membru al echipei, prin conversații individuale și întruniri în echipă.

Care sunt cele mai importante strategii pe care orice manager sau lider al unei echipe remote are nevoie să le creeze și să le urmeze pentru o conducere efectivă și eficientă?

Aceeași Cynthia Clay îți sugerează următoarele:

Descoperă recomandările privitoare la strategiile de conducere virtuală a echipelor remote aici

 

Companie
Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.