fbpx STUDIO MK - un nou loc unde copiii pot petrece timpul în mod creativ. | Learning Network Mergi la conţinutul principal

STUDIO MK - un nou loc unde copiii pot petrece timpul în mod creativ.

Arhitectul Mugur Kreiss a lansat de curând această invitație în atelierul său de creație din București, unde, de două ori pe săptămână, părinții își pot aduce copiii cu vârste între 6 și 12 ani la cursurile sale de desen și pictură.  Într-un cadru prietenos, micii cursanți descoperă culorile, formele, își dezvoltă imaginația și i se stimulează creativitatea și spontaneitatea.

Cum ți-a venit ideea?
MK - În urmă cu câteva luni am terminat amenajarea acestui studio unde îmi petrec mare parte a timpului meu dedicat creației artistice; aici desenez, pictez, lucrez la proiectele de design interior și chiar compun muzică. Am observat că locul are o energie fantastică, fiind scăldat cât e ziua de lungă de o lumină fumoasă, care intră prin ferestrele mari care dau spre o grădină plină de flori. Mă inspiră foarte mult și mi-am zis că pot împărtăși și cu alții această stare. Iar copiii sunt candidații mei preferați - îmi place să lucrez cu suflete pure!

Cum se desfășoară aceste cursuri?
MK - Cursurile au loc de două ori pe săptâmână, iar ședințele durează câte două ore care încep cu câteva noțiuni teoretice pe baza cărora se dă și tema zilei. De obicei, în aceste două ore se pot realiza două teme, lucrate în tehnici diferite.
Copiii găsesc în studio toate materialele - hârtie, creioane colorate, acuarele, vopseluri acrilice etc. - și câte un șorțuleț de protecție, astfel încât micii artiști sau părinții să nu aibă nicio grijă. Singura grijă a părinților este să aducă copilul la timp și să revină să îl ia după două ore, la fel de punctual.


Activitățile constă doar în desenat și pictat?

MK - Pe măsură ce cursul avansează, copiii primesc și noțiuni legate de istoria artei, despre artiști celebri și lucrările lor. Vom încerca la un moment dat să pictăm în stilurile acestora. Însă cel mai important este ca activitățile practice să primeze, iar micuții să nu se simtă ca la școală, ci între prieteni, distrându-se în mod creativ.

Poate participala curs oricine?
MK - Cursurile sunt pentru copii, e adevărat, însă îmi rezerv dreptul de a alege cursanții. De exemplu, daca observ că un copil chiar nu are înclinație sau plăcere pentru desen și pictură, îî recomand părintelui să se reorienteze către altceva. De asemenea, un copil indisciplinat nu este de dorit în grup din motive lesne de înțeles. Nu are rost să ne chinuim unii pe ceilalți!

Cât costă aceste cursuri?
MK - Am stabilit un tarif de 25 lei/oră, adică 50 lei/ședință, plătibili la fiecare întâlnire. Nu se fac abonamente sau alte artificii, deoarece în acest fel, fiecare dintre părți poate închieia colaborarea în cazul în care copilul nu se adaptează, se plictisește sau nu se bucură de aceste experiențe.

Există beneficii asupa dezvoltării copilului?
MK - Evident că da, și le poți depista și fără să citești cărți de specialitate. În timp ce desenează sau colorează, copilul exprimă stări și emoții, se destinde și devine liber în a se exprima. Dezvoltarea inteligenței artistice și a simțului estetic nu sunt deloc de neglijat și îi vor folosi tot restul vieții, în orice activitate va face și orice ocupație își va alege.

Ce îți dorești de la aceste cursuri?
MK - Pentru mine - să primesc cât mai multă bucurie și prospețime de la copii, care sunt mereu surprinzători. Pentru micii cursanți - pe termen lung, să învețe să aprecieze și să înțeleagă frumosul, iar pe termen scurt, să se simtă bine făcând ceva care să ajungă să le placă la nebunie. Vreau să învețe jucându-se și să se joace învățând.

Înscrierile la cursurile de pictură și desen se fac la adresa [email protected].


Pentru detalii, accesați pagina STUDIO MK: https://www.facebook.com/Studio-mk-154988338367397/ Acolo puteți vedea ce se întâmpă în atelier, puteți comenta și întreba orice, puteși lăsa mesaje.
De asemenea, îl puteți contacta pe Mugur Kreiss pe pagina sa: https://www.facebook.com/mugur.kreiss

 
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.