Techsylvania continuă și în 2021 călătoria virtuală înspre inovație tehnologică
În perioada 22-23 septembrie 2021 va avea loc cea de-a 8-a ediție a Techsylvania, cel mai important eveniment tech din Europa de Est, unde anual viitorul este reinventat prin inovație și excelență. La fel ca în 2020, organizatorii au decis ca workshop-urile, conferințele, competițiile, evenimentele satelit, programele de finanțare și prezentările să se desfășoare exclusiv online pe platforma Hopin.
În felul acesta, se dorește continuarea unei tradiții începute din necesitate, dar care a demonstrat că în vremuri de restriște tehnologia este una dintre cele cele mai fiabile ecosisteme care să ne ofere infrastructura necesară pentru a munci mai bine, a construi mai mult și a trăi mai eficient.
Techsylvania - două zile de inovație tehnologică
Evenimentul promite astfel două zile în care comunitățile tech din întreaga lume vor pune umărul la reinventarea viitorului, depășirea barierelor și adoptarea de noi realități care să ne îmbunătățească viața. Inovațiile prezente în cadrul evenimentului vor aduce la un loc întreaga piață a industriei tehnologice, de la antreprenori, angajați, consultanți sau studenți. Iar toate acestea se vor întâmpla din confortul casei sau biroului celor care vor participa la Techsylvania.
Organizat sub umbrela celor trei teme care au consacrat evenimentul: Code, Product, F(o)unding, Techsylvania își dorește ca anul acesta să depășească cifrele de anul trecut când orizonturile evenimentului au trecut cu mult barierele Europei de Est, prin înscrierea la eveniment a mii de participanți din 65 de țări răsfirate în întreaga lume. Conform organizatorilor, dacă 2020 a fost pentru Techsylvania un stimul de dezvoltare a comunității tehnologice naționale prin informații de calitate furnizate de experți din întreaga lume, jucători importanți în inovația tehnologică și personalități care au pus evenimentul pe harta globală prin realizări excepționale în științe, tehnologie și finanțe, anul acesta scopul este ca evenimentul să nu se lase cu nicio linie de cod mai prejos decât precedentele ediții.
Presiunea și neliniștea au fost liantul care a demonstrat în 2020 că, din punct de vedere tehnologic, Techsylvania poate atinge culmi nebănuite, iar evenimentul a parcurs întreaga călătorie creativă, emoțională, umană și tehnologică a identificării viitorului ca oportunitate de evoluție. Acel viitor ca o nevoie de schimbare a modului în care trăim, schimbare profundă la toate nivelurile, va aduce cu sine o nouă Revoluție Tehnologică despre care se vor scrie sute de pagini de istorie. Iar una dintre acele pagini va fi scrisă de Techsylvania 2021.
În cadrul ediției din 2021, Techsylvania se așteaptă ca la evenimentele organizate să participe peste 5000 de persoane, iar încă de acum, organizatorii au anunțat că pe scena virtuală vor urca peste 60 de vorbitori de talie internațională. Totodată, se așteaptă ca în cadrul concursurilor și oportunităților pregătite pentru startup-uri, la evenimente să fie înscrise un număr de peste 300 de astfel de afaceri.
„Digitalizarea și inovația sunt componente strategice pentru noi, la UniCredit Bank, iar obiectivul nostru este să ne consolidăm în continuare poziția de bancă digitală, oferindu-le clienților soluțiile de care au nevoie. În actualul context, digitalizarea activității este, în primul rând o necesitate, însă rămâne și pe termen lung o opțiune cu numeroase beneficii, de timp și costuri, și de aceea vom continua încurajăm clienții, companiile mari dar și antreprenorii, să privească actualul context ca pe o oportunitate de schimbare și preluare în activitatea lor a trendurilor digitale. În aceste condiții, ne bucurăm să susținem accesul publicul larg la informație care să îi ajute în acest demers, așa cum este cea din cadrul evenimentului Techsylvania”, spune Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare UniCredit Bank.
„Provocările anului 2020 ne-au oferit șansa de a asista la o dezvoltare accelerată în zona tehnologică, în special în ceea ce privește digitalizarea, care și-a pus amprenta pe aproape toate industriile. Continuăm și anul acesta în aceeași notă, motiv pentru care, ghidați de oportunitățile de explorare a noilor tehnologii prezente în piață, sau cele care abia acum își arată timid potențialul, suntem încrezători că Techsylvania va oferi și de această dată soluții pentru un viitor a cărui digitalizare pragmatică va aduce cu sine un stil de viață mult mai ancorat în realitatea de mâine. Obiectivul principal al ediției este acela de a aduce la un loc principalii poli decizionali în dezvoltarea de inovații care, odată implementate, să le aducă celor care le folosesc, beneficii atât pe plan personal, cât și profesional. Tocmai de aceea, la fel ca în edițiile precedente, și de data aceasta, pe scena Techsylvania vor urca nume importante din industria tehnologică, experții și vocile puternice din companiile de renume care an de an setează trendurile în tehnologie”, a declarat Vlad Ciurca, co-fondator Techsylvania.
Techsylvania este evenimentul care a reușit de-a lungul timpului să aducă în premieră pe scenele ultimelor ediții executivi de top din companii precum Facebook, Google, BBC, Ubuntu, Adobe și multe altele. După premisele din 2020 când, în ciuda contextului global, organizatorii au reușit în ultimul moment să se reinventeze, ediția din 2021 se vrea a fi o continuare a învățării, celebrării și formării unui viitor comun în tehnologie.
Cele două zile de evenimente vor păstra structura clasică a Techsylvania, după cum urmează:
- 22-23 septembrie - Conferințe
În fiecare an, liderii de renume mondial din industrii tehnologice și adiacente urcă pe scena Techsylvania unde vor împărtăși prin voci proeminente și povești de succes lecțiile pe care le-au învățat în parcursul lor profesional.
- 22-23 septembrie - Startup Avalanche
Competiția de pitching consacrată care adună anual sute de start-up-uri ce se bat pentru un singur scop: să câștige viitorul. Aici, orice idee ambițioasă poate deveni următoarea soluție tehnologică prezentă în viețile noastre.
- 22-23 septembrie - Workshop-uri tehnice
Partea practică a tehnologiei, pentru că fără practică, tehnologia ar fi doar o poveste plictisitoare. Experimente, demonstrații și exerciții, toate vor fi posibile în cadrul atelierelor interactive găzduite de experți în tehnologie.
- 22-23 septembrie - Startup Alley
Programul are ca scop propulsarea ideilor inovatoare aflate în stadiu incipient prin prezentarea lor în fața partenerilor de business și a trusturilor media. Orice producător, cercetător sau inventator care simte că are o idee măreață se poate întâlni pe aleea oportunităților cu cele mai briliante minți ale industriei tehnologice, urmând să bată palma pentru un viitor comun mai aproape de perfecțiune. Spațiul este dedicat firmelor aflate la început de drum, cu maxim 10 angajați și cu potențial de creștere, iar programul va include peste 20 de standuri expoziționale virtuale cu produse inovatoare.
- 20-26 Septembrie - evenimente satelit
Întreaga săptămână din septembrie, partenerii Techsylvania vor organiza evenimente satelit, ca o celebrare a inovației tehnologice. Anii trecuți au avut loc zeci de astfel de evenimente adiacente, organizate de Bosch, Microsoft, Betfair, Wolfpack Digital, Salt and Pepper sau Fitbit. Iar toate acestea au fost o bună oportunitate de networking prin experiențe unice.
Techsylvania 2021 este sprijinită de:
Platinum Partners- Mastercard, Unicredit Bank
Gold Partner - Superbet
„Ne bucurăm să fim, pentru al doilea an consecutiv, partenerul celui mai relevant eveniment de
tech din Europa de Est, care oferă cadrul ideal pentru schimbul de idei și insight-uri valoroase,
necesare stimulării inovației tehnologice. Așteptăm cu nerăbdare ediția din 2021, unde vom
aduce mai aproape de participanți cele mai noi tehnologii Mastercard de la nivel global. Stay
tuned!”, a declarat Diana Tănase, Marketing Manager Mastercard România.
„Pentru noi, colaborarea cu Techsylvania înseamnă mai mult decât un simplu parteneriat. Dacă anul trecut am „pariat” pe transformarea Superbet într-o companie tehnologică cu greutate, anul acesta vom duce parteneriatul la un nou nivel, prin oportunități de inovații și digitalizare complexe. În felul acesta, ne declarăm onorați de ocazia de a fi parte integrată, pentru al doilea an consecutiv, în unul dintre cele mai complete și inovatoare evenimente tech din Europa”, a declarat Bruno Kovačić CTO Superbet.
În perioada 14.05-15.06 , organizatorii vor pune la dispoziția doritorilor bilete la prețuri reduse în cadrul campaniei Early Bird. Până în luna septembrie când se va da startul Techsylvania 2021, participanții vor avea posibilitatea de a alege între trei tipuri de bilete: Premium, Builder și Executive, fiecare dintre ele venind cu facilități și beneficii care să completeze experiența tehnologică plină de oportunități a evenimentului.
Biletele și detaliile despre speakeri, eveniment și program pot fi consultate pe www.techsylvania.com.