Top 4 motive pentru care angajatii buni isi dau demisia
Faptul ca angajatii cei mai buni pleaca din companie, ar putea sa coste un angajator mai mult decat daca acesta s-ar stradui sa ii pastreze.
Exista foarte multe motive pentru care angajatii isi pot da demisia, cum ar fi: echilibru munca/viata personala, conflicte cu colegii, relocare, probleme de familie, lipsa unei bune comunicari, micro-management etc. Bineinteles ca lista poate continua la nesfarsit, insa va vom prezenta mai jos care sunt cele 4 motive in topul angajatilor care isi dau demisia de la un loc de munca:
1.Sistemul sarac de recompense
Comunicarea este elementul cheie atunci cand angajatorii decid ce recompense sa le ofere angajatilor sai. Astfel, managerii pot afla cu precizie ce anume ii motiveaza pe subalternii lor. Poate pentru un angajat banii reprezintă o motivatie puternica, pe cand pentru un altul acestia nu reprezinta un lucru atat de important (bineinteles din punct de vedere al motivarii).
Recompensarea angajatilor poate fi facuta in multe moduri, cum ar fi: recunoasterea meritelor acestora intern (prin e-mailuri trimise catre toata compania), cat si extern (prin comunicate de presa), o scurta vacanta platita, poate o oportunitate de a fi manager pe un nou proiect, o promovare, un bonus sau chiar o marire de salariu. Oricum, cel mai important lucru este ca aceste recompense sa fie personalizate pentru a motiva cu adevarat angajatul.
2. Management-ul
Exista o vorba care spune ca “Oamenii isi parasesc sefii, nu companiile” si se refera la faptul ca recunoasterea si recompensele care vin din partea conducerii sunt cruciale pentru ca angajatii sa ramana in continuare loiali.
In momentele in care este mai mult de munca decat de obicei, este de datoria managementului sa motiveze angajatii si sa ofere recompense pentru a-i mentine satisfacuti si loiali locului de munca.
Bineinteles, si seful direct poate implementa un sistem de recompense la o scara mai mica pentru angajatii care si-au atins anumite obiective, insa acest lucru nu inlocuieste nevoia angajatului de a fi recunoscut si de managementul superior.
3. Promovarile
Un mod sigur de a aliena angajatii buni este ca acestia sa vada cum colegii lor care nu sunt cei mai performanti la locul de munca, primesc promovari, mai ales in cazurile in care angajatii buni muncesc extraordinar de mult, nu isi iau concediu si lucreaza peste program.
4. Prea multa munca
Angajatii pot incepe sa se simta coplesiti datorita volumului foarte mare de munca, lucru ce poate duce la burn out. De aceea, este foarte important sa fie mentinut un echilibru intre munca si viata personala.
Astfel, incercati sa dati mai multa atentie celor prezentate mai sus pentru a nu risca plecarea angajatilor buni din companie.
Urmariti si alte articole ale agentiei ABC Human Capital / Diana Goanta, Online Marketing Specialist pe www.recrutaresiselectie.ro
Companie
Categorie