fbpx Top bloguri care te învaţă cum sa fii un om de succes | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Top bloguri care te învaţă cum sa fii un om de succes

O sursă de informare cu privire la cum să performezi în domeniul de lucru sau în viaţă, sunt blogurile. Acestea pot fi scrise de traineri specializaţi sau doar pasionaţi de vastul domeniu numit dezvoltare personală.

Există o multitudine de bloguri în ţară şi străinătate unde se pot găsi articole, recomandări de cărţi sau filme, liste de cursuri online pe tema dezvoltare personală.

Iată o listă a blogurilor româneşti care ne învaţă cum să performăm şi să fim cât mai buni în ceea ce facem :

 1. http://florinrosoga.ro   

Autorul, Florin Roşoga, spune despre proiectul FLR (FLorin Roşoga) că este un blog care ajută oameni interesați de evoluția lor să-și dezvolte și folosească mai bine potențialul.

Este unul dintre cele mai mari şi cunoscute bloguri despre self-help, cuprinzând categorii precum : evoluţie personală, time management, cursuri online, bibliotecă online.

2.   http://crististefan.com

Autorul blogului, Cristi F. Ştefan scrie, pe lângă articole cu titluri care te îndeamnă să le citeşti şi cărţi. Ultima carte a sa se numeşte sugestiv Simplu şi, conform autorului, aceasta adună sute de idei și concepte menite să te ajute în drumul spre dezvoltarea ta personală.

Unul dintre articolele sale interesante este Articolul care îţi va schimba viaţa. Acesta ar putea avea un impact puternic asupra modului în care vezi lucrurile, printr-un simplu exerciţiu de imaginaţie (cum te visezi la 70 ani), răspunzându-ţi la întrebări din perspectiva unui om care şi-a trăit tinereţea şi concluziile pe care le tragi în urma experienţei trăite.

3.   http://motivonti.ro

Echipa care realizează acest blog creează nu numai articole pe tema devoltare personală ci şi organizează trainguri.

Articolele sunt în special pe motivare, inclusiv recomandări de filme şi cărţi, interviuri cu diverşi profesionişti, precum fondatoarea proiectului ecologic Let’s Do It Romania.

4.   http://www.nlpmania.ro

Acesta este printre cele mai mari bloguri de self-help din România. Există o echipă care scrie pentru blog, iar temele abordate sunt diverse, de la cuplu şi relaţii, la spiritualitate şi dezvoltare personală.

5.   http://www.succesdublu.ro

Creatorul blogului este Adrian Soare, trainer şi public speaker. Categoriile de teme ce se găsesc pe blogul său sunt: poveşti de success, time management, motivaţionale. Ca instrumente de motivare foloseşte şi filmuleţe inspiraţionale pe canalul youtube. O recomandare de articol este Lista de provocări imposibile. Aceasta este un fel de To Do List cu toate acele lucruri pe care autorul le crede imposibil de realizat, însă pe care, cu puţin curaj şi resurse, le împlineşte.

 

Şi la nivel internaţional se regăsesc o serie de bloguri pe dezvoltare personală. Astazi voi vorbi, in spiritul simetriei, despre doar cinci dintre ele.

 1.    http://www.positivityblog.com

Acesta este un blog cu un titlu sugestiv şi cu mii de cititori la nivel internaţional. Aici se regăsesc inclusiv cursuri (contra cost) despre cum să-ţi faci viaţa mai bună. Majoritatea articolelor sunt pe bază de listă. 

2.      http://www.stevenaitchison.co.uk/blog

Articolele sale dezvoltă subiecte precum : cum să-ţi schimbi viaţa, cum să-ţi faci prieteni adevăraţi. Pe blog se regăsesc şi poze sau filmuleţe inspiraţionale. Ceea ce este specific acestui blog este secţiunea Make a wish, în care eşti invitat să-ţi pui o dorinţă, autorul considerând că, atunci când alţi oameni îţi citesc dorinţa, gandurile tale sunt amestecate cu ale lor, ei se gandesc la tine, consolidandu-ti astfel dorinţa.

3.      http://www.lifeoptimizer.org

Acest blog se axează pe dezvoltare personală şi eficacitate. Cum îi spune şi numele, scopul său este să-ţi imbunătăţească viaţa. Unele articole permit şi interacţionarea cu cititorul, cum ar fi : Cum îţi organizezi viaţa ?

4.      http://www.thechangeblog.com

Dupa cum spune şi numele blogului, citirea articolelor şi aplicarea sfaturilor date de autor promit să îţi schimbe viaţa pentru totdeauna. Acesta conţine şi o listă cu cărţi de citit din colecţii precum creştere personală, inspiraţie, biografii.

5.      http://www.stevepavlina.com

Acesta este un blog cu tradiţie, cuprinzând aproape o mie de articole pe subiecte precum : vorbit în public, carieră, relaţii, succes, spiritualitate.

 

Bonus: http://johnmaxwellteam.ro

Un website într-un format inedit, de la vestitul John Maxwel, cel mai respectat trainer pe leadership din lume, cu 60 de cărţi vândute în peste 20 milioane de copii. Timp de 30 zile, John Maxwell propune un cuvânt pe zi şi 1 minut despre acel cuvânt. Sfaturile sale ajută atât companiile multinaţionale de top să-şi îmbunătăţească strategiile, cât şi în dezvoltarea personală a milioane de oameni din întreaga lume. 

Acestea sunt exemple de bloguri excelente pentru o schimbare de atitudine, pentru a fi ceea ce îţi doreşti şi pentru a avea ceea ce vrei. Selectând şi punând în practică sfaturile date de bloggeri, poţi să devi un om de succes.

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.