fbpx Top portaluri de joburi | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Top portaluri de joburi

Student, masterand, absolvent, cu experienţă sau fără, cu toţii căutăm la un moment dat un internship sau un job. În România şi în străinătate, ne vin în ajutor o serie de siteuri de joburi, unde putem găsi o varietate de locuri de muncă şi resurse pentru carieră.

Iată o listă a portalurilor de joburi din România :

1.      www.ejobs.ro

Siteul eJobs este cel mai vizitat website de locuri de muncă din România. La ora actuală sunt publicate peste 13000 de locuri de muncă din ţară și peste 2400 din străinătate.

Pe lângă o multitudine de joburi atât din ţară cât şi din străinătate, acesta conţine articole despre cum să te prezinţi la un interviu, tips&tricks pentru redactarea CV-ului sau exemple de scrisori de intenţie. Totodată, siteul conţine informaţii despre domenii precum marketing, vânzări, resurse umane, advertising, public relations, business skills.

2.      www.bestjobs.ro

Acest site se află pe locul doi ca trafic după eJobs. Ceea ce este specific la BestJobs este că îţi oferă o aplicaţie Android pentru a vedea locurile de muncă disponibile şi pentru a aplica direct de pe telefonul mobil. Pentru a aplica la un job, trebuie să îţi faci CV online, nu poate fi importat din calculator. Pe baza unei sume de bani îţi poţi face CV premium. Acest tip de CV te ajută să fii printre primii candidaţi văzuţi de recrutori, când aplici la un job sau când te caută în baza de date.

Totodată, pe site se găsesc articole despre carieră, respectiv discuţii despre salariu, legislaţia muncii, interviul de angajare sau recomandări de evenimente la care poţi participa.

3.      www.myjob.ro

Pe MyJob poţi să încarci CV-ul din calculator. Totodată există opţiunea de a-ţi trimite CV-ul instant la 400 companii, contra cost. Te poţi abona sa primeşti o alertă pe adresa ta de e-mail imediat ce apar locuri de muncă conform criteriilor tale.

4.      www.findjob.ro

Un site mai organizat şi mai prietenos decât celelalte, întrucât locurile de muncă, bursele, stagiile de practică şi programele de work and travel, au o secţiune specială. FindJob conţine şi cursuri la distanţă sau grupuri la care poţi adera (de exemplu grupul de profesionişti care lucrează la firma X).

5.      www.hipo.ro

Hipo.ro este poate cel mai bogat website dpdv al resurselor oferite.

Acesta se adresează în mare parte celor aflaţi la început de drum, precum studenţii ce caută stagii de practică. Există o secţiune specială pentru aceştia, cu o ofertă foarte bogată de programe de trainee şi internshipuri, dar şi o subsecţiune cu  ultima şansă să aplici.

Pe site se găsesc diverse articole despre carieră, burse, recomandări de cursuri şi seminarii online ţinute de diverse companii. O iniţiativă inedită, unică şi foarte practică este este Târgul virtual al absolvenţilor, unde poţi vorbi prin chat cu angajatorii sau poţi aplica la joburi.

Pe Hipo.ro există şi profiluri job, o secţiune O zi din viata unui…  sau profiluri companii.

Pentru cei care doresc să profeseze în străinătate, iata o listă de siteuri unde pot căuta locuri de muncă.

1.      www.careersinternational.com

Un site prietenos, unde se regăsesc locuri de muncă şi seminarii online. Pe CareersInternational este organizat programul de evenimente online OneDayWith company x unde poţi interacţiona cu reprezentanţi ai multinaţionalelor de top.

O altă iniţiativă este Recruitment summit, unde participarea se face numai pe bază de invitaţie şi îţi oferă oportunitatea de a participa la interviu (de exemplu : Top Women, Top Engineers Europe). Poţi aplica la joburi via summit-urile organizate sau prin aplicare directă.

2.      www.eurojobs.com

Pe EuroJobs se găsesc joburi nu numai din Europa, ci din întreaga lume : Statele Unite ale Americii, Tanzania, Emiratele Arabe Unite, Africa de Sud etc. Exista şi un blog cu informaţii despre permisul de muncă în diverse ţări şi obţinerea vizei

3.      www.eurobrussels.com

Cum îi spune şi numele, pe EuroBrussels se găsesc joburi numai din Europa, pe diverse domenii. Poţi să răsfoieşti ghidul de carieră, ce conţine informaţii despre cum poţi găsi un job în Uniunea Europeană, cum să scri CV-ul şi cum să te prezinţi la interviu, informaţii despre mastere, programe de MBA, cursuri online şi şcoli de limbă străină.

4.      www.goinglobal.com

Acest site este o sursă de locuri de muncă din întreaga lume. Aici se găsesc sfaturi culturale, profiluri de ţară, fiecare domeniu de activitate este analizat, sunt informaţii despre permisul de muncă şi finanţe, precum salariile din acea ţară şi costul de viaţă.

5.      www.overseasjobs.com

Un site dedicat celor care vor să emigreze în Statele Unite ale Americii. Pe lângă joburi, există recomandări de cărţi pentru carieră, de siteuri utile care conţin informaţii despre interviu sau CV-ul internaţional, informaţii despre universităţile de top din lume, cum găseşti cazare sau cum poţi învăţa o limbă străină.

Mult succes în găsirea unui stagiu de practică sau loc de muncă potrivit aşteptărilor tale ! 

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.