Training Pulse: Dynamic HR vede potential in zonele de teambuilding si wellbeing
[[{"fid":"2600","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"374","width":"230","style":"float: left; margin: 2px;","alt":"Dana Tudor Tanase","title":"Dana Tudor Tanase","class":"media-element file-default"}}]]Comunicare, managementul echipei, motivatie si schimbare- acestea sunt programele de training cele mai solicitate, cel putin in ultimele 6 luni ale anului, in cazul Dynamic Human Resources. Iar ca si noutate, cerinta pentru programele de wellbeing a inceput sa fie din ce in mai mare . Dana Tudor Tanase, General Manager al companiei ne-a declarat ca organizatiile sunt mult mai preocupate de echilibrul angajatilor si au inceput sa investeasca si in zona programelor create in acest sens, acordand o importanta crescuta conceptului de work-life balance.
Dynamic HR incheie prima jumatate a acestui an cu toate temele facute, cu clienti noi si cu sperante de mai bine pentru viitor, cu atat mai mult cu cat doreste sa se extinda si in zona de teambuilding pe care nu a explorat-o foarte mult pana acum:
Luiza Pirvulescu: Cum ati incheiat prima jumatate a acestui an si cum arata ea in raport cu asteptarile de la inceputul anului?
Dana Tudor: Prima jumatate a anului am incheiat-o, zic eu, destul de bine, avand in vedere ca ne-am facut temele bine pe toate liniile de business inca de anul trecut. Am castigat doua proiecte cofinantate scrise in 2013 si, in acelasi timp, am reusit sa aducem in portofoliu cativa clienti noi. Evident ca tot timpul se poate mai bine si aria la care incercam sa lucram destul de mult este partea de teambuilding si wellbeing, astfel incat sa crestem si pe aceste proiecte cat mai mult.
L.P.: Care au fost cele mai cautate programe, atat in-house, cat si open? De ce credeti ca oamenii s-au indreptat cu precadere spre ele?
D.T.: Comunicare, Managementul echipei si motivatia, Managementul schimbarii si programele de wellbeing. Comunicarea este o tematica cu care, de regula, incepem un program; este, oarecum, baza de la care pornim. Nu ne mira ca si in prima jumatate a acestui an ramane in top, pentru ca o regasim in fiecare an in primele 3 cele mai solicitate traininguri.
Managementul echipei si motivatia sunt doua tematici iarasi destul de solicitate avand in vedere ca nevoia in business este de a ne motiva oamenii si de a forma si dezvolta manageri de echipe care sa obtina performanta.
Avand in vedere contextul de business, faptul ca este o perioada a fuziunilor, schimbari de CEO etc managementul schimbarii este una dintre tematicile care se preteaza la vremurile pe care le traim, dar si la nevoia de flexibilitate, adaptabilitate rapiditate pe care ni le dorim din partea angajatilor.
Partea de wellbeing este o bucurie pentru noi si o surpriza placuta sa vedem ca aceste programe sunt din ce in ce mai solicitate si au un feedback excelent. Ele au fost create pornind de la conceptul de work-life balance, evenimentele pe care le organizam si actiuni concrete pe care le putem implementa in cadrul companiilor, astfel incat sa obtinem un nivel mai mare de engagement, de motivare si, cel mai important, angajatii sa se cunoasca mai bine, sa-si ofere feedback si sustinere.
L.P.: Cu ce noutati/schimbari ati venit sau planuiti sa veniti in acest an?
D.T.: Ca si schimbari, nu putem reinventa roata, insa, cu siguranta, ne dorim in continuare sa avem un landscape asupra businessurilor din Romania, corelate cu contextul economic si viziunea lor. Mai concret, ramanem pe programe customizate, cu diagnoza in prealabil, tinem foarte mult la partea de follow up, iar diferenta sper sa o facem in continuare prin capacitatea de a identifica si intelege nevoile companiilor precum si cu idei noi de implementare a programelor de training.
Ne dorim sa punem accent din ce in ce mai mult si pe partea de teambuilding, lucram destul de mult la asta si avem si avem si solicitari in acest sens.
L.P.: Tinand cont de experienta pe care o aveti pe piata de L&D si de situatia de pana acum, ce predictii va incumetati sa faceti pentru cea de-a doua jumatate a anului? :)
D.T.: Eu sunt pozitiva si cred ca lucrurile se vor misca destul de bine. Cert este un lucru: avem nevoie sa ne pregatim oamenii daca ne dorim sa fim competitivi, iar in vederea atingerii performantelor trebuie sa fim atenti la nevoile lor. Chiar daca se simte tendinta de internalizare a anumitor programe de training, chiar daca se constituie echipe de training interne, este foarte greu sa poti livra la aceleasi standarde pe toate nevoile. In plus, trebuie ca in permanenta sa vezi alte metode, idei de implementare si tehnici de lucru in training.
Echipa noastra, spun eu, are mai multe atuuri printre care:
- Oameni pasionati de ceea fac
- Experiente diverse
- Dezvoltare continua
Cred ca acesta este cel mai mare avantaj - ca lucram cu oameni foarte buni, care cred in ceea ce fac si reusesc sa si transmita asta clientilor si partenerilor nostri.