fbpx Training Pulse: Mind Master a gasit “factorii de succes” pe piata de Learning&Development | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Training Pulse: Mind Master a gasit “factorii de succes” pe piata de Learning&Development


[[{"fid":"2579","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"340","width":"350","style":"float: left; margin: 2px;","alt":"Lucia Manole","title":"Lucia Manole","class":"media-element file-default"}}]]In acest an Mind Master s-a axat foarte mult pe descoperirea si dezvoltarea potentialului uman la nivel individual, in organizatii, prin NLP si coaching, iar aceasta se pare ca a fost reteta succesului, cel putin in primele 6 luni ale lui 2014. Lucia Manole, Human Capital Strategist al companiei, ne-a declarat ca directia pe care au urmat-o a fost necesara datorita repozitionarii solicitarilor clientilor in ceea ce priveste nevoile de dezvoltare ale angajatilor. De asemenea, Lucia crede ca aceasta va fi si directia pe care o va urma piata de invatare si dezvoltare din Romania, accentul cazand din ce in ce mai mult pe maximizarea potentialului si din ce in ce mai putin pe training ca furnizor de informatii:

Luiza Pirvulescu: Cum ati incheiat prima jumatate a acestui an si cum arata ea in raport cu asteptarile de la inceputul anului?

Lucia Manole: Prima jumatate a anului a continuat proiectele incepute anul trecut , exact cum ne asteptam. Au fost provocari legate de repozitionarea solicitarilor  clientilor in ceea ce priveste nevoile de dezvoltare ale angajatilor si astfel au aparut idei noi care s-au concretizat in produse noi, inovatoare.

L.P.: Care au fost cele mai cautate programe, atat in-house, cat si open? De ce credeti ca oamenii s-au indreptat cu precadere spre ele?

L.M.:  In prima jumatate a acestui an, am avut 3 programe solicitate intens:

1. Start NLP Professional - un program de training de 2 zile adresat tuturor celor interesaţi de Coaching cu NLP & NLPt aplicat în viaţa de zi cu zi şi cea profesională (este prima parte a programului COACHING cu NLP la un nivel Professional acreditat EuCF - certificarea Practitioner).

Cei care l-au ales au inteles ca este o INVESTIŢIE în propria persoană şi în viitorul profesional: coachingul este o modalitate de dezvoltare personală a procesului interior, orientat spre obiective personale sau de business - life sau business coaching.  

De asemenea, cred ca a fost solicitat si pentru ca este singurul training introductiv în Programarea Neuro Lingvistica din Romania creat după un format al 'Austrian Training Center for NLP/NLPt' şi care respectă criteriile de formare Professional.

2. Intensiv NLP Professional - este trainingul premergător etapei Practitioner.

Construind pe conţinuturile abordate în modulul Start, se continua asimilarea de noi modele si metodologii folosind experienţa personală.

3. Programe de evaluare a potentialului si dezvoltarea acestuia prin coaching. Credem ca schimbarea atitudinii combinata cu intelegerea mai buna a rolului profesional produce frecvente si consistente schimbari de comportament. Pentru identificarea potentialului si descoperirea in mod specific a zonelor de imbunatatit, angajatii trebuie sa completeze un chestionar corespunzator zonei / postului in care au activat.

Sunt create ANALIZE  pe arii specifice de dezvoltare, cu recomandari concrete pe teme precum inteligenta emotionala si conduita in stres, discutii, vanzari sau in echipa. Criteriile de evaluare denumite “Factori de Succes” sunt descrise in raportul de evaluare  evidentiind atat zonele in care persoana are puncte tari dar si acolo unde are aspecte de imbunatatit. Aspectele de dezvoltat se evidentiaza distinct si explicit cu exemple despre cum ar trebui procedat si ce actiuni sunt recomandate, acesta fiind si unul din motivele pentru care clientii nostri aleg acest program de evaluare.

L.P.: Cu ce noutati/schimbari ati venit sau planuiti sa veniti in acest an?

L.M.: Continuand aceeasi directie strategica – dezvoltarea potentialului uman, am lansat un produs nou care se adreseaza angajatilor care doresc sa devina coach in companii- High Potential Coach, singurul program de formare bazat pe factori de succes. Rezultatele sunt garantate prin măsurători făcute la nivel organizațional.

Este un program creat pentru nevoile mediului de afaceri în scopul dezvoltării potenţialului de leadership prin coaching şi certificării abilităţilor de coaching adresat profesionistilor HR, managerilor, consultantilor organizationali, vanzatorilor si oricarui specialist din organizatii care doreste sau are rolul de a valorifica la maxim potentialul uman.

Un alt produs lansat recent si care se adreseaza celor ce doresc sa-si descopere nivelul de potential si apoi sa-l creasca prin coaching – Performance Coaching & Potential Score + Sucess Factors Coaching. Acesta include un raport de estimare a potenţialului, o sesiune de feedback şi 3 sesiuni individuale de coaching orientate pe atingerea obiectivelor de business.

Programul individual Success Factors Coaching vizează atingerea obiectivelor de business și creşterea abilităţilor de leadership cu ajutorul sesiunilor de coaching și pe baza evaluării și feedbackului asupra Factori de Succes şi a Ariilor de dezvoltare (Raport PEP management, vânzări sau execuție).

Programul se concentrează pe coaching-ul orientat pe valorificarea factorilor de succes care eliberează competenţele relevante de leadership în contextul de business: Strategic thinking, Team work, Task oriented, Relationship oriented, Decision Process.

L.P.: Tinand cont de experienta pe care o aveti pe piata de L&D si de situatia de pana acum, ce predictii va incumetati sa faceti pentru cea de-a doua jumatate a anului? :)

L.M.:  Piata de L&D isi va modifica punctele de interes, accentul va cadea din ce in ce mai mult pe dezvoltarea bazata pe resursele individuale si imbunatatirea acestora, pe maximizarea potentialului si din ce in ce mai putin pe training ca furnizor de informatii.

Din ce in ce mai multe companii se plang in legatura cu imposibilitatea masurarii efectelor actiunilor de training si a plusvalorii pe care acestea o genereaza. In cazul dezvoltarii bazata pe potentialul individual, actiunile de urmat sunt personalizate astfel ca nu se adreseaza la modul general, ci in mod concret, acolo unde este o nevoie specifica de dezvoltare. Astfel ca aceste programe au o eficienta mult mai mare iar in contextul nevoii de reducere a costurilor si obtinerii unui randament maxim din investitii, aceasta este o solutie foarte potrivita pentru companii dar si pentru cei ce doresc sa investeasca in mod individual in proria persoana.

 

Categorie

In prezent, sunt Online Content Manager al portalului LearningNetwork.ro. Trecutul nu... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.