fbpx Trenduri ale învățării în 2019 | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Trenduri ale învățării în 2019

Este momentul din an în care fiecare profesionist al resurselor umane privește înapoi la performanța angajaților și își planifică nevoile de training pentru următorul an. Pentru orice organizație, capitalul uman este cel mai mare avantaj și cea mai mare cheie pentru atingerea obiectivelor de afaceri. Cum puteți să vă pregătiți mai bine echipele pentru ca ele să performeze într-un mediu extrem de competitiv? Prin training.  Și cum fiecare an aduce noi evoluții în lumea învățării și dezvoltării, iată-le pe cele pe care 2019 le aduce:

 

1. Aliniere critică

Forbes sugerează că anul 2019 trebuie să fie anul alinierii mai bune între obiectivele de tip C-Suite și resursele umane. Liderii trebuie să fie implicați profund în strategia și planificarea învățării. Liderii care sunt implicați în stabilirea obiectivelor pentru HR și L&D pierd mai puține resurse. Alinierea contribuie la construirea unei culturi de învățare.
Tot în 2019, este cazul să puneți accent pe soluțiile de îmbunătățire a performanței care, în timp, au impact asupra performanței job-ului. Vedeți training-ul despre cum puteți gândi critic asupra unui rol decât cum să obțineți o înțelegere temporară a unei sarcini. Oferiți suport continuu prin aplicățiile mobile.

Rețineți că:
- 49% dintre angajați preferă să învețe în punctul de nevoie a învățării.
- un angajat obișnuit își verifică telefonul de 150 de ori pe zi.
- învățarea mobilă reprezintă tehnologia de învățare cu cea mai rapidă creștere.
- până la sfârșitul anului 2019, veniturile din urmă învățării mobile vor fi mai mult decât duble în 66 de țări.

 

2. Gamificare și design jucăuș crescute

Gamificarea, atât structurală, cât și orientată spre conținut, va continuă să pătrundă în ecosistemele de învățare. Așteptați-vă să vedeți insigne, puncte, stimulente pentru participarea comunității și leaderboards.

 

3. Dincolo de training 

În loc să fie necesară stimularea în ceea ce privește trainingul, cercetarea privind noile grupuri de cursanți sugerează că trainingul însuși poate deveni stimulent.
Cursanții (în special Millennials, care vor reprezenta în curând 75% din forța de muncă) se ocupă profund de dezvoltarea și performanța personală.
Companiile care au culturi de învățare bine dezvoltate se pot aștepta să vadă o creștere a solicitanților de locuri de muncă de calitate.
87% dintre Millennials declară că dezvoltarea lor profesională și creșterea carierei sunt extrem de importante.

 


4. Învățare profundă

Gartner estimează că, până în 2020, roboții AI vor alimenta 85% din interacțiunile cu clienții și vor conduce la o creștere economică anuală de  până la 33 de miliarde de dolari. 
Amintiți-vă că AI este un algoritm, nu o baghetă magică. Pentru a fi eficientă, avem încă nevoie de oameni pentru a interpreta și aplica analizele. Analizele de învățare ajută la prezicerea comportamentelor viitoare, ajustarea pentru personalizare și adaptare și oferă trainerilor  informații corecte pentru a-și susține cursanții.

 


5. Imersiune totală

46% dintre companii spun că AR / VR vor deveni obișnuite în organizațiile lor în următorii trei ani.
AR și VR trebuie să urmărească LMS astfel încât învățarea să fie captată și să se îmbunătățească diferențele de performanță.
Chiar dacă utilizarea VR în aplicății poate fi foarte impactantă, 66% din organizații consideră că AR este mai mult aplicabilă acestora decât VR.

 


Surse: Deloitte, Forbes, eLearning, Learning Solutions Magazine,  LinkedIn Learning, Gartner, Ambient Insight 

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.