fbpx Tu decizi ce faci cu 2% din impozitul plătit de tine | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Tu decizi ce faci cu 2% din impozitul plătit de tine

Au mai rămas doar 4 zile până când poți redirecționa 2% din impozitul pe venitul din 2018. Anul acesta, termenul de depunere a Formularului 230 este 15 martie.

De ce să donezi 2% din banii tăi unui ONG sau unei unități de cult sau pentru acordarea de burse private?

  • Pentru că există o lege care îți permite să decizi unde ajung o parte din banii tăi, iar în Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal găsești mai multe detalii despre cum poți dona 2%.
  • Pentru că există multe ONG-uri care ajută oameni cu ajutorul primit de la alți oameni, iar anul acesta poți să te implici și tu.
  • Pentru că cei care vor beneficia de 2% din impozitul tău pe venit îmbunătățesc, cu ajutorul tău, mediul în care trăim, investind acești bani în educație, în sănătate, în proiecte ecologice etc.

Completează chiar astăzi formularul 230 și depune-l la ANAF până pe 15 martie astfel:

  • Depune-l personal la unitatea ANAF de care aparții – termenul fiind atât de strâns, aceasta ar fi cea mai sigură cale pentru ca formularul să ajungă în timp util la destinație
  • Trimite-l prin curier sau poștă direct ONG-ului căruia îi donezi cei 2% și se vor ocupa ei să îl transmită mai departe
  • Trimite-l prin Poșta Română cu scrisoare recomandată

Iată câteva asociații pe care noi le cunoaștem și care ar putea să te inspire

  • Asociația EduCare – a cărei misiune este aceea „de a oferi fiecărui copil cu nevoi speciale suportul, prietenia și incluziunea pe care o merită”, iar viziunea asociației este „o societate în care acțiunile voluntare și neîngrădite ale membrilor săi, sănătatea, educația, siguranța familială, responsabilitatea socială și individuală determină dezvoltarea indivizilor și a potențialului uman”.
  • Asociația Social Activ – ASA – organizează, printre alte proiecte, programul „Tabără la tine acasă”, respectiv tabere și excursii, ateliere de vacanță (jocuri, desen, dans, teatru, modelaj etc.) pentru peste 1000 de copii care trăiesc în medii defavorizate, comunități segregate, sate, orașe, colonii minoritare și nu numai.
  • RoRec – Asociația Română pentru Reciclare – misiunea lor este „de a contribui activ la conservarea, protecția și îmbunătățirea calității mediului înconjurător și a sănătății umane, pentru utilizarea rațională a resurselor naturale, prin asigurarea de servicii complete de gestionare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și implicit prin reintroducerea lor ca materii prime „secundare” în circuitul economic”.
  • Fundația Regina Maria – „este o organizație de caritate neguvernamentală dedicată asistenței medicale integrate pentru persoanele fără venit și fără asigurare medicală și pentru persoanele cu venituri mici din București, prin intermediul Policlinicilor Sociale”.  
  • Asociația ARIN – este o organizație nonprofit din Brăila care are ca scop „apărarea dreptului oricărei ființe de a trăi într-un mediu care să o ajute să se dezvolte”, iar obiectul de activitate este combaterea și controlul poluării.

În cazul în care lista de mai sus ți se pare că nu reflectă ceea ce îți dorești să vezi schimbat în societate, regăsești mai multe ONG-uri către care poți dona 2% din impozitul pe venit pe site-ul www.redirectioneaza.ro.

Nu uita! Poți depune Formularul 230 până la 15 martie 2019, singura condiție este aceea de a fi realizat venituri supuse impozitării în România. Pentru a vedea instrucțiunile de completare a formularului, accesează link-ul sau vizitează site-ul ANAF.

Companie
Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.