fbpx Like-urile nu plătesc facturi! | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Like-urile nu plătesc facturi!

Social Media sau Marketing?

Cu 7 mil de profile personale și 25.000 de pagini de facebook românești (conform facebrands.ro), facebook este un mediu de interacțiune pe care este greu să îl neglijezi când vorbești despre volume mari de potențiali clienți.

Încă de la începutul paginilor in 2007, goana după like-uri a reprezentat țelul suprem al celor ce caută succesul rapid al propriei afaceri, iar cumpărarea de like-uri ori concursurile cu like&share au devenit metodele preferate de îngroșat cifre. Și doar atât, conturile au rămas în continuare goale, încasările au întârziat să apară.

Cum adun fani pe pagina de facebook gratuit?

Mirajul multor afaceri mici era reprezentat de pagina de fani adunați gratuit. Îmi permit să te întreb: vinzi like-uri? Este asta afacerea ta? Nu? Păi și atunci de ce tragi tare să strângi multe? Este ca și când ai cumpăra reclamă la TV și la sfârșitul anului te-ai bucura de audiența postului. Din asta ei au făcut bani, nu tu. Tu măsori vânzările produsului sau serviciului tău!

Aici trebuie să intervină schimbarea:

  • folosește facebook în favoarea afacerii tale;
  • documentează-te, testează și folosește cele mai eficiente metode de a atrage utilizatorii de facebook în locul unde ei pot deveni clienți (pe website, în magazinul fizic, la un târg etc);
  • calculează costul de achiziție al unui nou client prin intermediul facebook și compară-l cu bugetul tău de promovare. Se încadrează? Foarte bine, vei avea mai mulți clienti și mai mulți bani.

După primele perioade de testare îți poti seta obiective realiste și măsurabile de promovare pe facebook: x vizitatori pe website, y lead-uri, z vânzări.

La sfârșitul anului vei putea să îți măsori succesul afacerii în clienți mulțumiți și cifră de afaceri nu mânuțe cu degetul mare în sus.

Învață cum să faci marketing online petru afacerea ta! Te invit la Impact Hub București pe 30 mai pentru un curs intensiv și practic de marketing online, adresat startup-urilor și IMM-urilor!

Articol preluat de pe blogul MateiBiz!

Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.