fbpx Vreme(a) de citit... | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Vreme(a) de citit...

Ai nevoie de o doză de inspirație ca să îți asortezi fotoliul, pătura, ceaiul și papucii confortabili de casă? Iată o selecție de câteva cărți, toate sugerate de vorbitorii TED, pentru o binemeritată pauză.

1. Kafka on the Shore- Haruki Murakami

>>Acest roman, scris de autorul japonez devenit deja celebru, este o lucrare completă de fantezie, dar reușește să te transporte într-o lume care te face să crezi în profeții. De asemenea, ea dă naștere speranței, deoarece personajele sale prezintă atât de multă bunătate, o calitate atât de  necesară acum pentru a întări omenirea.>> — Mileha Soneji (TED Talk: Simple hacks for life with Parkinson’s)
O poți găsi aici:
https://www.books-express.ro/kafka-on-the-shore/p/fa,9780099494096
https://carturesti.ro/carte/kafka-on-the-shore-257503?p=1

 

2. Odes to Common Things- Pablo Neruda

>>Cuvintele lui Neruda ne invită să intrăm pe deplin în lumea noastră și în spațiul nostru, îndemnându-ne să îmbrățișăm ambiguitatea și intimitatea vieții cotidiene. Învățând să ascultăm și să auzim, să privim și să vedem sunt daruri pe care le putem oferi nouă înșine/ însene și care ne vor îmbogăți viețile și capacitatea noastră de a învăța, de a trăi și de a iubi. Oferindu-ne o nouă percepție asupra lucrurilor de zi cu zi, tot ce ne înconjoară poate depăși comunul și devine extraordinar.>>— Timothy Ihrig (TED Talk: What we can do to die well)
O poți găsi aici:
https://www.books-express.ro/search?q=Odes+to+Common+Things-+Pablo+Neruda

 

3. Tenth of December: Stories de George Saunders

>>Povestile scurte ale lui Saunders sunt ciudate și uneori întunecate, dar nimeni nu este mai bun în a scrie despre vulnerabilitatea deopotrivă îngrozitoare și frumoasă a fi uman. Într-un discurs inițial, el a spus odată: "Ceea ce regret cel mai mult în viața mea sunt eșecurile de bunătate", iar acest imperativ către decență îi motivează și personajele. Ei nu știu întotdeauna cum să fie buni sau blânzi, dar încă abordează greaua muncă  de a fi o persoană în lume.>>— Mandy Len Catron (TED Talk: Falling in love is the easy part)
O poți găsi aici:
https://www.books-express.ro/tenth-of-december/p/fyb,9781408837368

 

4. Becoming Wise: An Inquiry into the Mystery and Art of Living- Krista Tippett

>>Această carte este plină de același tip de inteligență nuanțată, complexă, despre ceea ce ne face umani, precum sunt emisiunea de radio și podcast-urile autoarei- "Despre a fi". Veți închide ultima pagină, simțindu-vă în mod inteligent plini de speranța despre cum rănile noastre chiar ne servesc pentru a ne face mai înțelepți și mai conectați.>>— Courtney Martin (TED Talk: The new American dream)
O poți găsi aici:
https://www.books-express.ro/becoming-wise/p/wp,9781472152206

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.