Design Thinking Starter
Ce este workshop-ul Desing Thinking Starter?
Un atelier-curs experiențial în care înveți și practici principiile, metoda și instrumentele cu care poți proiecta experiențe, produse și procese pentru oameni.
O călătorie experiențială de inițiere în Design Thinking, un mod de gândire însoțit de o metodă practică de rezolvare a problemelor complexe și de inovație folosită de companii de renume, precum AirBnB, Pepsi, P&G, IBM, dar și de start-up-uri si organizații non-guvernamentale.
Vei fi expus principiilor sale și vei lucra cu ceilalti participanti pentru a rezolva o problemă reală cu oameni.
Ce vei învăța la workshopul de Design Thinking?
- Vei învăța teorie de bază și mult lucru aplicat. Vei experimenta principiile și instrumentele de bază ale Design Thinking experimentând fiecare etapă a procesului (Empatie, Definire - punct de vedere, Ideatie, Prototipare, Testare).
- Vei învăța si experimenta calea unui design thinker și modul în care ea este puternic diferită atitudinal și practic de modul tradițional în care suntem obișnuiți să abordăm problemele, schimbarea sau inovarea.
- Vei învăța și practica principii de empatie și experimentare care te vor ajuta să încurajezi și să stimulezi creativitatea și inițiativa în echipă.
- Vei invata să afli ce contează cu adevărat pentru clienți și cum să îți dezvolți produsul / serviciul în consecință. Lucrând la o provocare reală, vei învăța cum se aplică principiile de design pentru a descoperi nevoi nearticulate, posibilități ascunse și soluții imprevizibile creative.
- Vei învăța și practica cum poți pune oamenii în centrul proceselor și vei modela procesele după oameni. Vei gândi colaborativ cu ceilalți participanți, veți explora sensuri ambigue și incerte, și veți păși pe un teritoriu în care “nu știu” este o superputere.
- Vei învăța cum să abordezi o problemă, aplicând gândirea creativă și gândirea analitică
- Vei învăța un proces eficient pentru a fi mai creativi (generarea cât mai multor idei si transformarea lor în concept)
- Veți asambla idei sub formă de prototip, le veți modela, le veți testa, le veți desface și reface.
- Veți lucra cu oameni, utilizatori / consumatori reali. Veți crea ceva pentru ei. Ceva ce azi poate încă nu există.
În plus:
- vei lucra individual și în echipă la o provocare reală. Lucrul colaborativ eficient, orientat către rezultate în echipă va genera rezultate pe care altfel le-ai putea obține în câteva saptămâni / luni
- vei primi un kit complet de instrumente și ghidare ca suport pentru workshop și pentru a aplica mai departe în proiectele tale ceea ce înveți la Starter
- nu este nevoie de cunoștinte de specialitate
- poți să aplici procesele și instrumentele unde lucrezi, unde trăiești, în familie și în viața ta personală
Unde vei putea aplica ce ai învățat la workshopul de Design Thinking?
Inovare, schimbare/transformare, și pentru probleme complexe care implică oameni.
Sau pentru proiecte punctuale acolo unde trebuie să înțelegi mai bine o problemă de business, să generezi foarte multe idei, să vii cu planuri fezabile adaptate nevoilor reale ale business-ului.
Cui se potrivește: antreprenori, intraprenori, manageri de procese, manageri de servicii / produse, lideri, manageri de echipe.
Pentru cine este workshopul de Design Thinking?
Pentru curajoși, care vor să se dezvolte. Oamenii care se întreabă de ce, curioșii, cei care caută noi căi spre viitor, cei care nu se mulțumesc cu “aici așa se face”. Cei care nu se dau bătuți în fața problemelor insurmontabile. Fie că este în viața profesională, fie în cea personală sau socială.
Ce nu este workshopul de Design Thinking?
Nu este despre grafică, mesteșugărire, webdesign. Nu este despre artă sau creativitate artistică sau publicitară.
Nu este un curs. Nu predăm un modul de training (designul nu se învață așa).
Va oferă doar o inițiere, o introducere. Nu este exhaustiv. De fapt noi credem că designer devii prin practică, nu prin cursuri. Adică aici doar începi, restul depinde doar de tine.
De ce facem workshopul de Design Thinking
Îl facem pentru oameni. Pentru aceia care sunt curioși despre cum ar putea să pășească pe acest teritoriu, care sună atât de familiar și totuși atât de neobișnuit. Dorim să transmitem și altora experiența și pasiunea noastră. Și credem că designul poate schimba mai mult decât un om, o familie sau o companie. Noi sperăm să atingem o masă critică de design thinkeri care să producă un impact mare în viitor.
Cand?
- Sesiunea 16 - 18 februarie 2021
16, 17 februarie, orele 14:00 - 17:30
18 februarie, orele 09:00 - 17:30
- Sesiunea 17 - 19 martie 2021
17 martie, orele 14:00 - 17:30
18, 19 martie, orele 09:00 - 17:30
Prețul:
• online - 350 Euro + TVA