HR Audit pentru experți în resurse umane
Ce este implicat în gestionarea cu success a resurselor umane dintr-o organizație? Răspunsul este tipic fiecărei organizații în parte, chiar dacă adesea se bazează pe cele mai bune practici referitoare la procesele de HR. Acest workshop înseamnă o zi dedicată unui mod organizat de a investiga ce funcționează și ce nu așa cum ar trebui pentru ca piesele de puzzle din care este compusă activitatea de management a resurselor umane să se potrivească, generând avantajul competitive necesar pentru organizație.
Cui se adreseaza:
Experților în resurse umane cu minim 3-5 ani experiență în mediul organizațional și de consultanță
De ce sa participi:
Dacă ai experiență de minim 3-5 ani în gestionarea unui proces de resurse umane, iar rolul tău în organizația din care faci parte implică corelarea acestui proces cu celalte zone de business, probabil că ai avea de câștigat asimilând un mod de abordare sistemic a ceea ce înseamnă HR și cum anume să te uiți la el ”din avion”.
Dacă ești consultant, oferind suport organizațiilor pe diverse procese de HR, imaginea completă a gestionării resurselor umane te poate ajuta nu doar în procesul de vânzare a serviciilor tale, dar și să integrezi în designul acestora ingredientele necesare pentru a maximiza beneficiile clienților tăi.
Obiective:
Scopul programului este crearea unui checklist comprehensiv cu ajutorul căruia să poți identifica cu precizie și obiectiv oportunitățile de perfecționare a proceselor, sistemelor și culturii de resurse umane dintr-o organizație.
Obiectivele concrete pe care se bazează atingerea acestui scop sunt:
- înțelegerea contextului în care un audit de HR are sens și a abordărilor celor mai potrivite în diferite contexte
- înțelegerea criteriilor de succes pentru un bun audit de HR și a modului de a defini auditul dorit (process, checklist, metode, moment optim)
- dobândirea abilității de a construi un HR Score Card care să reflecte elementele de eficacitate cerute de către organizație de la funcțiunea de HR (pe dimensiunile maturității sistemelor de HR, a competențelor de HR ale angajaților, a culturii de HR a organizații și a influenței HR asupra rezultatelor de business)
- asimilarea metodologiei de creare a scalei de măsurare a maturității managementului resurselor umane din organizație
- asimilarea metodologiei de creare a checklist-ului de audit de HR la nivelul unei organizații pe cele patru dimesnsiuni de audit – maturitatea HR (cu cele 3 zone majore – eficacitatea, eficiența funcțională și calitatea serviciilor de HR din organizație), competențele de HR din organizație (la nivelul angajaților din HR, a managementului și angajaților), cultura de HR și relevanța pentru business a eforturilor HR.
Agenda:
Cele patru secțiuni ale zilei și activitățile aferente sunt:
I. Justificarea unui audit de HR și modalități de abordare adecvate contextului organizațional
II.Proces de audit și criterii de success – best practices, studiu de caz și discuții pentru dezvoltarea abilităților de a defini un audit de HR care să răspundă nevoilor organizației
III. Construirea HR Score Card-ului – best practices, exerciții în grup și discuții privind opțiunile de construire a unui bun audit de HR
IV. Checklist pentru audit – studiu de caz, discuții și exerciții individuale pentru dezvoltarea abilităților de a defini metodologia proprie de audit într-un context dat
- prin telefon: 0770.414.202
- prin e-mail: [email protected]