Train The Trainers - Program Avansat de Certificare, Exec-Edu, București
In ultimii 10 ani de activitate, am observat cum „meseria” de trainer s-a modificat profund, in incercarea de a tine pasul cu provocarile lumii aflate in permanenta transformare.
Astazi, cred ca trainingul a ramas foarte putin despre informatii si concepte noi, livrate intr-un mod atragator și profesionist. Pentru asta avem Google și uDemy și Khan Academy și multe altele. Asadar, acest program depaseste cu mult structura unui training clasic de Train the Trainers.
Personal, cred ca trainerii lumii de astazi trebui sa fie in primul rând oameni care inteleg complexitatea personalitatii umane, dinamicile care guverneaza gândurile și emotiile noastre și felul in care sunt puse ele in mișcare atunci când invatam.
Astazi, un trainer iși poate pastra relevanta in conversatia de business daca face ceea ce un curs online nu poate: daca intelege nevoile unui client mai bine decât clientul insuși; daca realizeaza ca meșteșugul sau devine despre competente, atitudini și obiceiuri, despre „a fi” si „a face” și nu doar despre „a ști”.
Paul Olteanu
Structura
Programul prezentat isi propune sa ajute participantii sa constientizeze si integreze in practica lor de training concepte si abilitati, impartite pe urmatoarele dimensiuni:
A) Cum functionez – participantii inteleg din perspectiva Hard si Soft propria dinamica si viata interioara
B) Relatia – invatarea e despre relatie cel putin la fel de mult cum este despre metoda, cunostinte sau tehnici. Ne concentram pe a intelege cum se construieste, cultiva sau pierde o relatie in sala de training
Programul are 2 paliere:
– Zona conceptuala – esentiala pentru formarea/rafinarea abilitatilor de trainer – 2 zile, 28 – 29 martie 2017
– Zona practica, experientiala – participantii fiind, in acelasi timp si traineri – 2 dupa-amieze, 3 si 10 aprilie 2017
Aceste sesiuni sunt organizate in sesiuni saptamanale consecutive, pentru a crea cadrul pregatirii și livrarii sesiunilor de training proiectate de participanti.
Pe parcursul programului, vei avea ocazia sa iti testezi noile abilitati prin aplicatii practice si exercitii, sustinand mini-sesiuni de training pe baza carora vei primi feedback, atât de la trainer, cat si de la colegi.
Cursul se bazează pe experimentare si exersare (pentru ca “a sti nu inseamna a face”) – fiecare participant va lucra la curs minim 30 de minute in fata colegilor, in rol de formator, coordonand un exercitiu, realizand o prezentare sau o demonstratie, conducand o dezbatere etc. Pe parcursul programului se va oferi feedback din partea tuturor participantilor.
Finalizarea programului
La finalul programului veti putea obtine certificarea de Formator ( cod COR 242401) sustinand un un proiect final care include livrarea unei mini-sesiuni de training.
Sustinerea examenului se va face cu o comisie din care fac parte evaluatori acreditati ANC , data examenului fiind stabilită la inceputul programului, de comun acord cu participantii.
In urma absolvirii veti primi Certificatul de Absolvire , eliberat de Autoritatea Natională pentru Calificări (ANC) si acreditat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei si Cercetării.
De ce să obtii certificatul de formator/trainer?
- Esti deja trainer si vrei să adaugi experientei tale un certificat ANC pentru a fi implicat in cat mai multe proiecte de acest tip.
- Te afli la inceput de drum in aceasta profesie si vrei să beneficiezi de know how si să interactionezi cu alti traineri
- Esti trainer intern si iti doresti să iti exersezi si dezvolti abilitătile
In conformitate cu art. 23, din OG 129/2000, incepand cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizati, furnizorii de formare profesionala trebuie sa facă dovada că realizează programele de formare profesională cu formatori care au pregatirea pedagogica specifica formarii profesionale a adultilor, si pregatirea de specialitate corespunzatoare programei de pregătire. In plus, este in conformitate cu cerintele UE privind cadrul European pentru Asigurarea Calitătii in Educatie si formare profesionala.
Investitie: 460 EUR (exclusiv TVA)
Perioada si locul desfasurarii: 27, 28,29 martie, 3 si 10 aprilie 2017, orele 17.00 – 20.00 (Sediu EXEC-EDU, Calea Grivitei, nr. 8-10, sector 1)
Printre companiile care au participat la cursurile TOT organizate de EXEC-EDU se numara:
BCR, ING Bank, Libra Bank, Unicredit, BNP Paribas, KPMG, Wipro, Orange, Bitdefender, SAP, Siveco Ipsos, Porsche, Toyota, General Turbo, Orkla, Ursus, Arctic, Europharm, Sephora