fbpx Leapșa pe trenduri: De-a ce ne jucăm în 2014 | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Leapșa pe trenduri: De-a ce ne jucăm în 2014

Am fost provocata in leapsa pe trenduri sa spun ce subiecte ne vor provoca mintea si practica in 2014. Iata ce a iesit:

1. Noi feluri de a lucra

Din ce în ce mai multe organizații vor deveni mai flexibile și mai deștepte în ceea ce privește ocuparea resursei umane. Companiile au nevoie să reducă timpul de reacție la realitatea în transformare continuă, angajații au nevoie de autonomie și independență în organizarea propriei munci, se dezvoltă și iau amploare instrumente și practici ce facilitează ambele procese. Fiți cu ochii pe ‘tehnologii sociale’ ca Holacracy (adoptat, printre alții, de Zappos/Amazon) sau pe apariții organice ale unor noi feluri de a lucra (cazul Wordpress). 

Lectură: Remote, de Jason Fried & David Heinemeier Hansson

2. Politica e noua educație

În timp ce tot mai multe organizații independente influențează din ce în ce mai puternic educația formală și non-formală, atenția și energia publică se mută către noul domeniu de revoluționat: politica. Dacă de la Sir Ken Robinson încoace n-am mai avut loc pe internet de școli alternative, hackeri de educație și underdogs care arată că metodele inovative funcționează și la capitală europeană și la groapa de gunoi, în 2014 o să dăm share la infografice de educare civică, platforme de informare și participare publică și articole despre democrație lichidă.

3. Ne liniștim cu gamification

Conștiința colectivă se prinde că nu tot ce are puncte se joacă. Se potolește nebunia cu ludificarea, companiile au înțeles că nu e pentru toată lumea. Se sedimentează piața, se cern specialiștii, se merge mai departe.

4. Nebunia se repoziționează

Sănătatea mentală atrage din ce în ce mai mult atenția specialiștilor din afara domeniilor clasice (psihologie, psihiatrie). Apar explicații ale tulburărilor mentale uzuale pe înțelesul tuturor, platforme de reconectare a ‘pacienților’ cu familia și prietenii, campanii de awareness realizate de artiști. În lumea corporate, noi perspective asupra sănătății mentale și emoționale accelerează trecerea dincolo de echilibrul work/life, către integrarea psihologicului și emoționalului în agenda zilnică.

5. Airbnb.com

O să auzim de ei din toate părțile – de la prieteni călători sau gazde care laudă apartamente, din studiile de caz ale specialiștilor în comunități care le urmăresc creșterea, de la analiștii de business care le numără banii. Dacă vă pasionează subiectul, aruncați o privire pe primele 20 de minute din conferința lor globală din 2013 în care fondatorii povestesc cum e cu business-ul de ospitalitate deținut și administrat de comunitatea de gazde.

Categorie

Sandra este trainer, consultant în comunicare, public speaker și unul dintre cei mai activi ... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.