Program Formare de Formatori
Curs acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) - Cod COR 242401
Programul se desfășoară în 2 module de câte 5 zile fiecare,
Modul 1: 27-31 Ianuarie 2014
Modul 2: 24-28 Martie 2014
Cui se adresează cursul?
- profesioniştilor dornici să dobândească recunoaşterea formală a calităţii de „formator”;
- angajaţilor din sectorul privat, instituţii publice si ONG-uri, care îşi doresc o dublă profesionalizare (cea de bază şi cea consecutivă dobândirii calităţii de formator);
- celor care doresc să îşi dezvolte cariera în domeniul formării profesionale;
- celor care se află în etapa de formare profesională şi care doresc să obţină o competenţă suplimentară încă de la începutul carierei.
Ce obţin participanţii?
- aptitudini aplicabile imediat în activitatea de zi cu zi;
- capacitatea de a dezvolta un design de curs elaborat în conformitate cu cerinţelor clasice din domeniu;
- la sfârşitul cursului participanții vor avea ocazia să demonstreze abilitățile dobândite prin elaborarea și susținerea unei sesiuni de formare in urma căreia vor primi feedback de la colegi și formatori
- va avea loc o evaluare a competențelor, realizată de către o comisie ANC în urma căreia vor dobândi certificatul de “Formator”
Abordare
- La sfârşitul Modulului 1 participanţii vor putea demonstra abilităţi de conştientizare intrapersonală, de comunicare interpersonală eficientă şi o înţelegere a dinamicii proceselor de grup, precum şi abilităţi de a conduce aceste procese.
- La sfârşitul Modulului 2 participanţii vor putea să proiecteze, să implementeze şi să evalueze un curs de formare.
- Fiecare modul are obiective specifice a căror îndeplinire va duce la atingerea scopului respectivului modul.
- La sfârşitul programului participanţii vor avea o bază teoretică şi experienţială pe care îşi vor putea construi activitatea de formator.
Ceea ce este constant în ambele module este subiectul: fiecare participant reprezintă subiectul acestui curs, partea lui activă. Diferenţa intervine în punctul de focalizare a atenţiei. Dacă în prima parte a Modulului 1 atenția fiecăruia este îndreptată mai ales către sine şi către ceilalţi priviţi ca indivizi, în cea de-a doua parte privirea este îndreptată către sine şi către ceilalţi ca membri ai unui grup.
În Modulul 2 pe baza celor acumulate anterior, participanții vor putea să-i ajute pe alţii să înveţe, folosind tehnici adecvate.
Tematici abordate:
Învăţarea la adulţi şi stiluri de învăţare, Învăţarea experienţială, Abilităţi de comunicare şi de mediere a comunicarii, Evaluarea nevoilor de învăţare, Ascultarea și înţelegerea auditoriului, Metode și Tehnici de instruire/formare, Elaborarea design-ului unei sesiuni de instruire, Dezvoltarea grupurilor, Elemente de etică și deontologie a formatorului, Evaluarea unor evenimente de instruire, Formularea scopurilor şi obiectivelor de învăţare.
Cursul Formare de Formatori vă oferă oportunitatea de a va înţelege mai profund ca persoană precum și dinamica grupurilor sociale, particularităţile psihologiei de grup, caracteristicile învăţării adulţilor, şi nu numai!
Experiență organizațională:
20 de ani de experienţă în formare de formatori!
OAR este organizația neguvernamentală cu cea mai amplă activitate de instruire din România furnizând în decursul celor 20 ani de activitate servicii de instruire și consultanta pt sectorul nonprofit, administrația publică și sectorul privat: 595 evenimente de instruire pe parcursul a 2014 zile pt 13,065 participanți din 5859 organizații cliente.
Programul FORMARE DE FORMATORI a constant în dezvoltarea primei rețele de formatori romani în care s-au desfășurat peste 150 de evenimente de instruire, însumând 791 de zile de instruire pentru 2283 participanți. Programul a acoperit temele necesare dezvoltării abilităților unui formator și se desfăsoară în prezent și pentru organizații din alte țări cum ar fi Spania, Polonia, Portugalia, Republica Cehă.
Cost: 300 euro/participant/modul
Costul acoperă instruirea și materialele necesare procesului de formare și pauzele de cafea.
Costul cursului de formare, autorizat ANC, se deduce din impozitul pe profit/venit conform OG 129/2000, republicată.
Costul se achită numai dupa primirea confirmării selectării în program.
În vederea selecției cei interesați trebuie sa completeze “Fișa de Aplicație” atașată.
- prin telefon: 0770.414.202
- prin e-mail: [email protected]