fbpx Bogdan Serbanescu | Learning Network Mergi la conţinutul principal
Bogdan Serbanescu

Pentru mine, coachingul este un proces prin care coachul "trage covorul de sub picioarele clientului, in acelasi timp intinzandu-i cealalta mana pentru ca acesta sa isi gaseasca un nou echilibru". Rezultatul coachingului este, de fapt, dezvoltarea clientului, respectiv acesta se obisnuieste sa gandeasca "out of the box".

In consecinta, ceea ce practic eu se numeste coaching de dezvoltare ("developmental coaching"), si consider ca acesta este "all inclusive", acoperind toata gama de cerinte ale clientilor, atat din cadrul organizational cat si din afara lui. Consider ca orice descoperire a unei solutii este o forma de dezvoltare. Celelalte "forme" de coaching (management coaching, leadership coaching, life coaching, etc.) nu sunt, dupa parerea mea, decat "smecherii" de marketing, in esenta coachingul facandu-se in acelasi fel.

Am o experienta practica de coaching de peste sase ani, aceasta adaugandu-se unei experiente organizationale de peste 30 ani.

In activitatea de coaching sunt ajutat de pregatirea avansata in alte domenii, cum ar fi Analiza Tranzactionala si Programarea Neuro-lingvistica, un masterat in Medierea Conflictelor si un doctorat in Stiintele Educatiei.

Varietatea pregatirii imi ofera acoperirea unei bune parti a zonei organizationale, permitandu-mi accesul la instrumente, tehnici si metode alternative suplimentare, care imi permit o abordare mai complexa, mai flexibila si mai de finete atata procesului de coaching cat si a problematicii clientilor.

Sunt preocupat de profesionalizarea coachingului, de eliminarea de pe piata a incompetentei si a pseudo-competentei in acest domeniu.